P Grupp 3

”Man märkte att det var första matchen”

Seger för Småland i första matchen i SDF-SM 2018.

Småland P16 spelar i grupp 3 under årets upplaga av SDF-SM och ställdes i sin inledande match mot Västmanland, kanske det tuffaste motståndet i gruppen.

– Det kanske är det tuffaste laget på pappret i gruppen men vi lägger inte någon större vikt på vilka vi möter, jobbet ska ju ändå göras, säger Simon Eriksson till IBnytt.se.

Det var dock Västmanland som vann den första perioden, när Eiljah McGregor prickade in periodens enda mål. Vad saknades där egentligen?

– Det kan vara lite svårt att svara på. Det kanske låg lite nervositet i gruppen i och med att det var första matchen.

I den andra perioden så lyckades man dock hitta nätet ett par gånger om och efter ytterligare 15 spelade minuter så var det istället Småland som ledde med 3-2.

– Det kändes som att vi kom in i matchen mycket bättre i andra perioden och kunde trycka dit kvitteringen relativt tidigt. Vi skapar väldigt mycket chanser och lyckas vara lite mer effektiva och sätter dit dom.

I den sista kom man upp till 5-2 via två mål av Rasmus Carlsson och även om Västmanland reducerade så kunde Leo Olsson göra 6-3 kort därefter. Att ta ut något i förskott vågade dock inte Eriksson.

– Egentligen kände jag väl inte att det var klart förrän kanske sista minuten med tanke på att allt kan hända i innebandy. Det svänger väldigt fort.

Matchens slutresultat skrevs till 6-4 där Västmanland reducerade i slutskedet.

– Man märkte att det var första matchen men tycker väl att vi vinner rättvist med tanke på att vi lyckas skapa mer och äga mer boll över hela matchen.

I dagens andra match kommer man möta Västernorrland som i sin inledande match vann mot Hälsingland med uddamålet.

– Vet ingenting om Västernorrland mer än att det kommer bli en tuff match. Vi ska se till att spela vårt spel så ska vi nog vinna den fighten, avslutar Simon Eriksson.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar