Foto: Lennart Roos
Endre IF

Comeback av Stina Ander på ny position

Stina Ander som länge varit borta från spel med sin knäskada gjorde comeback när Endre vann med 2-1 över Dalen.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
Endre IF
2 - 1(1-1, 1-0, 0-0)
IBK Dalen

Endres Stina Ander som missade i stort sett hela förra säsongen med sin knäskada var i Endres segermatch mot Dalen tillbaka. De drygt 700 åskådarna jublade högt när Ander presenterades i line-upen.

– Jättekul att vara tillbaka såklart, säger Ander.

Tillbaka och dessutom som forward vilket verkar vara där som Ander ska spela även framöver.

– Vi har snackat om det och det är planen så det var ingen chock att jag spelade där idag. Jag tycker det är kul att anfalla och ha lite mer boll i anfallzon och även om jag bara spelat en match så tycker jag det var skitkul.

Hur återställd är du?

– Knäet känns jättebra. Jag har kört på en lång men bra och på slutet intensiv rehab. Sedan är det väl det andra som jag måste komma tillbaka till som man tappar när man varit borta ett tag såsom flås och styrka.

Klubba och boll?

– Om det är något jag har att falla tillbaka på så är det klubba och boll. Det har alltid varit min starka sida och efter att jag fick gå på plan så känner jag att det satt ganska snabbt.

Matchen mot Dalen blev målsnål och Linnéa Wallgrens 2-1 mål i början av den andra perioden blev matchens sista.

– Det var tillknäppt fast ändå inte. Det var bra fart och fläkt på oss men vi var inte riktigt där. Vi hade mycket boll hela matchen och Wirtig var bra. 2-1 känns i underkant för och det var jätteskönt att ta tre poäng efter Pixbomatchen. Viktigt inte minst för självförtroendet.

På söndag väntar ny hemmamatch för Endre då Anders förra klubb Jönköping kommer till ICA Maxi Arena. När Ander är tillbaka i full form återstår dock att se.

– Jag kör på för fullt nu och har en bra öppen dialog med Alexander (Brinkmann). Jag kör extra utöver det laget kör och tar det vecka för vecka. Jag måste komma igång lite mer med hjärta och lunga innan jag är tillbaka helt, säger Ander.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar