Foto: Adam Troy
SSL-Herr

Poängsuccé för Helmrich: ”Det lossnade rejält idag”

2 mål och 3 assist av Emil Helmrich när Storvreta vann borta mot Team Thorengruppen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 13:00
Team Thorengeruppen SK
6 - 11(1-2, 3-3, 2-6)
Storvreta IBK

Seger för Storvreta i bortamatchen mot jumbon Team Thorengruppen. En match där Storvreta ledde med 5-4 efter två perioder.

– Det var en ganska avslagen match. I vilket fall stora delar av den. Båda lagen strulade mycket med bollen och det blev kontringar och en svängig match överlag, säger Storvretas Emil Helmrich.

I tredje perioden gick Storvreta ifrån och kunde vinna med 11-6.

– Vi går in i tredje och säger att vi måste jobba hårdare och visa att vi är det bättre laget. Då rinner det naturligt ifrån lite där. Annars var det kanske ofokuserat idag i passningar och inte lika rakt på mål som vi brukar spela. Vi spelare för mycket finlir helt enkelt.

En spelare som fick chansen imponerade var just Emil Helmrich som matchades i andrafemman tillsammans med Jimmie Pettersson och Niklas Winroth med Tobias Gustafsson och Jesper Berggren som backar. En femma som låg bakom 6 av Storvretas 11 mål. 5 av dem var Helmrich inblandad i då han stod för 2 mål och 3 assist och därmed mer än dubblade årets poängskörd.

– Det lossnade rejält idag. Jag fick chansen att spela med lite nya spelare och vi hittade varandra ganska bra. Vi spelade bra även i första perioden men släppte ett då. Inför andra sa vi att vi skulle gå lite rakare och det gav effekt. Vi märkte att vi tänker ganska lika och kompletterar varandra bra.

Helmrich som anslöt till Storvreta förra säsongen på dubbellicens gör i år sin första säsong i SSL. Ett år av träning i SSL-klubben märks tydligt.

– Jag känner att jag framförallt är mycket lugnare med bollen nu och vågar spela mer som jag gjort i de lägre serierna. I början var det mest att man inte ville fel. Nu känner jag att jag mer kan göra det jag är bra på och jag har kommit in i tempot.

5 poäng förstärker definitivt chanserna för mer speltid för Helmrich som har en roll där han ibland är mer från start och ibland på bänken.

– Det är bara att gilla läget och visa att man ska spela så mycket som möjligt. Stefan och Hannes (Tränare Stefan Forsman och Hannes Öhman) bestämmer och jag jobbar hårt för att ta en plats.

Inför matchen hade Helmrich gjort 2 mål och 1 assist. Ytterligare 2 mål och 3 assist ger en boost för självförtroendet.

– Så är det ju. Kul att få utdelning även i poäng och inte bara för ett hårt jobb. Det är jätteskönt att det lossnade och såklart viktigt för självförtroendet, avslutar Helmrich.

TV: Se målen från matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar