Foto: Per Wiklund
Endre IF

U19-landslagsspelare på besök hos Endre

Endre uppvaktar U19-landslagspelarna Ellen Bäckstedt och Sandra Svärd.

U19-landslagsspelarna Ellen Bäckstedt och Sandra Svärd var i förra veckan på besök hos Endre uppger Helagotland.se. Både Bäckstedt och Svärd tillhör RIG Umeå och tar till sommaren studenten.

– Två jätteduktiga spelare som definitivt sticker ut och som vi är intresserade av. Nu har vi etablerat en kontakt, men det är fortfarande tidigt i processen, säger Jonas Åström i Endres Sportkommitté till helagotland.se.

Sandra Svärd är back och beskriv som en spelare med bra skott och som är stark i närkamperna. Den här säsongen har Svärd gjort 5 mål och 10 assist i Allsvenskan Norra.

Bäckstedt som är forward har den här säsongen gjort 12 mål och 22 assist på 12 matcher för RIG Umeå i Allsvenskan Norra. På de tre matcherna i EFT i november gjorde Bäckstedt 3 mål och 1 assist.

– Ellen gör många poäng och det första hon gjorde på vår träning var att smälla upp ett skott i nättaket så att bollarna som låg på målet rasslade till. Hon är väldigt spetsig i avsluten och kan också slå de avgörande passningarna, säger Endres tränare Alexander Brinkmann.

Sandra Svärd U19-Dam

Sandra Svärd under EFT i november Foto: Per Wiklund

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar