Ett mål av Jonathan Nilsson Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Fullt lag – Då presterade Helsingborg igen

FC Helsingborg som förlorat båda sina matcher efter jul har de senaste dagarna haft fullt manskap tillgängligt vilket syntes när man derbyvann över Höllviken.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
FC Helsingborg
7 - 5(1-1, 2-1, 4-3)
Höllvikens IBF

FC Helsingborg med en redan på förhand tunn trupp har haft det tungt i båda förlusterna efter jul. Först förlorade laget med 1-9 mot Linköping i mellandagarna och starten på 2018 blev en 4-10 förlust mot Pixbo Wallenstam. När laget idag mötte Höllviken var det stor skillnad i Helsingborgs energi och prestation vilket bäddade för en derbyseger.

– Det här var en välbehövlig seger och det var skönt att vi gjorde en så bra prestation också. Efter att ha haft två riktiga bottennapp så behövde vi en match där vi spelar bra rakt igenom. Det märktes att vi var full trupp tillbaka efter lite sjukdomar och skador, säger Helsingborgs Linus Nordgren.

Målmässigt följdes lagen åt matchen igenom och det var först i början av den tredje perioden som Helsingborg kunde gå ifrån till en fyramålsledning. Ett av målen av Joel von Reis vilket var hans första i SSL.

– Vi kom upp i en helt okej nivå idag. Vi försökte spela lite aggressivare försvarsspel så att vi kan styra tempot lite mer och det sätter vi bra. Vi behövde visa att vi kan sätta försvarsspelet. Framåt kommer vi alltid göra mål men att ha släppt in 19 mål på två matcher håller inte. Idag stängde vi det bra även om det rullade in någon för mycket på slutet.

Slutet på matchen skulle bli dramatiskt och närma sig en repris på när lagen möttes senast då Höllviken kom ikapp och gjorde två mål sista 25 sekunderna. Med 31 sekunder kvar reducerade Höllviken 7-6. Kort därefter kunde dock Fredrik Azelius göra 7-5 i öppen bur.

– Man fick lite feeling från förra matchen. De är riktigt bra i special team och det blev lite darrigt. Vi vet om att de är fruktansvärt bra i 6 mot 5 och det hade varit oerhört tungt att få en repris på senast. Men vi håller undan och vinner rättvist.

Stor skillnad vilket Nordgren återkommer till flera gånger är att Helsingborg de senaste dagarna tränat och spelat med fullt manskap. Något som blir viktigt för att hålla nivå och ta sig till slutspel.

– Det är extremt mycket matchen nu i januari. Väldigt viktigt för oss att vi kan ha alla spelare med. Det märks inte minst på träning så att vi kan genomföra ordentliga träningar. Det är stor skillnad nu jämfört för någon vecka sedan. Det märks tydligt för oss att bättre kvalitet på träningarna gör att vi kan spela bättre som idag. Lyckas vi hålla vår tunna trupp frisk så ska det inte vara några problem att fortsätta så här och hålla en slutspelsplats, avslutar Nordgren.

TV: Se målen från matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar