SSL-Dam

”Det här var livsviktiga poäng”

Telge lyckades behålla sin ledning och tog tre viktiga poäng hemma mot bottenkonkurrenten Warberg.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:00
Telge SIBK
8 - 7(2-3, 3-1, 3-3)
Warberg IC

Telge som inför den viktiga matchen i kampen om nytt kontrakt mot Warberg hade tagit 6 poäng närmar sig rätt sida strecket efter att lyckats hålla undan och vunnit med 8-7.

– Vi pratade inför matchen att det var inget att förlora, kniven mot stupen och sådana ord för att förstå allvaret. Det var tre livsviktiga poäng och extra skönt att de kommer på hemmaplan där vi har flera uddamålsförlusten, säger Telges lagkapten Terese Ahlqvist.

Lagen följdes åt matchen igenom och efter två perioder ledde Telge med 5-4. Efter att ha gått ifrån till 7-4 tidigt i den tredje perioden närmade sig Warberg och Telge höll på att som många gånger tidigare tappa sin ledning. Den här gången lyckades de hålla emot och vinna.

– Jag tycker att det kändes redan från början i hur viktig den här matchen var. Vi går samman som lag och genomför matchen tillsammans. Vad som gör att vi håller ihop det idag är svårt att säga, kanske lämnade vi hjärnspöket bakom oss även om det var nära i sista. Vi gör även första målet och det har vi gjorde vi även mot Warberg och Dalen borta. De två matcherna som vi vunnit.

Vad säger du om ert spel idag? 

– Offensivt gör vi det bra idag. Vi vinner även boll högre upp banan och får fler lägen som vi idag lyckas sätta dit. Vi får bra utdelning på de taktiska förändringar som vi gjorde inför. Men vi släpper fortfarande sju och det är lite för mycket.

Segern innebär att Telge närmar sig lagen på rätt sida strecket. Telge upp på 9 poäng, bara 1 poäng efter Linköping och Warberg.

– Det är många avgörande matcher för bottenlagen nu. Jag tycker att vi har hittat något som vi kunnat bygga vidare på under en längre period. Förutom Rönnby som var en dipp har vi hittat vårt spel och kunna vinna matcher. Vi har även fått igång produktionen på fler spelare än tidigare då det mest var Therese Gustafsson och Felicia Forsmark som gjorde mål. Det blir viktigt att vi fortsätter ha fler som producerar för att hålla oss kvar.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar