Foto: Magnus C Lydahl
FC Helsingborg

Glimberg bakom Jönköpings seger

Först gjorde Martin Glimberg ett hattrick och sedan serverade han Jesper Ekström i förlängningen som såg till att Jönköping tog två poäng.

Två poäng till Jönköping mot Helsingborg i en match där det länge såg ut att bli hemmaseger. Helsingborg skulle dock sent kvitterade med två mot i spel sex mot fem innan Jönköpings Jesper Ekström såg till att hemmalaget fick med sig två poäng.

– Surt såklart med det slutet. Samtidigt får vi vara nöjda med två poäng. Det stod 0-0 inför matchen och då hade vi en poäng. Nu har vi två och vinner en poäng. För oss är alla poäng viktiga, säger Jönköpings Martin Glimberg.

Glimberg som med ett hattrick, hans första i SSL låg bakom att Jönköping kunde ta dessa två viktiga poäng i en tabell som är jämn.

–  Det är alltid kul att göra mål.  Framförallt när det hjälper laget till poäng. Jag känner att jag kommit in i det mer och mer och nu var Hessmer tillbaka som varit sjuk och då hittar i varandra bra i det femman.

Dessutom assisterade Glimberg till Ekströms mål i förlängningen.

– Jag kommer in som back i den uppställningen och vi vill gå för målet. Malmgren kommer upp och jag smyger ner längs sargen. Jag ser att Ekström smyger på bortre och kan flippa in den, säger Glimberg om assisten.

Glimberg gjorde även 3-3 i sluten av den andra perioden. I tredje gick Jönköping iväg till 5-3 och spelade kontrollerat.

– Vi startar matchen lite på samma sätt som gjorde i onsdags och ska vara glada att vi inte släpper in fler mål i första perioden. Sedan höjer vi oss och spelar med det tålamod som vi vill göra. Vi vill inte jaga och slarva utan tålamod med boll gör att vi kan gå ifrån.

Eftersom Dalen tog en poäng mot Falun har Jönköping fem poäng upp till slutspelsplats. Till AIK nedflyttningsplats är det 8 poäng. AIK som imorgon möter jumbon Team Thorengruppen.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar