Foto: Lennart Roos
Endre IF

Brinkmann E(ä)ndrade om och fick full effekt: ”Ett styrkebesked”

Alexander Brinkmann coachade om och fick full effekt i den tredje perioden när Endre vände under 1-2 till 6-2.

Endre forsätter att vara starka på hemmaplan och tog femte raka hemmasegern efter att ha vänt underläge 1-2 och vunnit sista perioden med 5-0.

En taktisk seger av Endres ledarstab  om ändrade om inför den tredje perioden för att få maximal effekt.

– Redan till andra försökte vi kliva högre men den perioden var inte bra och vi fick ingen effekt. Till den tredje var den stora grejen att vi coachade om laget. Vi har kastat om en del på senare tid och gått på tre femmor som inte varit särskilt ihopspelade. Nu gick vi all in i tredje för att få ett resultat och det blev ju väldigt bra, säger Endres tränare Alexander Brinkmann.

Hur bra skulle du säga att er tredje period är? 

– Det känns som att vi i tredje visar hur bra vi är. Inför säsongen såg vi att vi skulle utmana om en femteplats. Men i tredje beter vi oss som ett topplag. Det är klart att det känns som ett styrkebesked. Vi vässar ihop oss på två femmor och gör fem noll. Tredjefemman får även ett byte och då gör vi 2-2 genom Erika Nilsson. Kul när alla producerar.

Det kunde dessutom blivit fler mål för Endre om inte Rönnbys målvakt Helen Bircher storspelat. Endre vann skottstatistiken med totalt 41-23 varav 18 skott i den tredje perioden.

– Det som lämnar avtryck som vi tar med oss är den tredje perioden. Den är ju sjukt stark. Vi gick in med stor beslutsamhet och det är kul att se att vi är så bra. Vi vinner tredje med 5-0.

Det var en märkbart nöjd Alexander Brinkmann efter matchen som även lyfter fram målvakten Sophia Lundmarks insats.

– Vi ska ha med oss att Sophia Lundmark är extrem i andra halvan av matchen. Det var redan svårt att få hål på Helen Bircher och sedan avslutar Lundmark som hon gör. Med ett sådant lugn som som hon spelar med nu är man glad. Hon är på god väg att ta sista klivet och in i landslaget, avslutar Brinkmann.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar