Foto: Per Wiklund/Arkivfoto
IBF Falun

Falun hyllar publiken efter suddensegern

Falun bjöd på gratis inträde för att locka storpublik vilket var precis vad laget behövde. – Publiken hjälper oss mycket, säger Jonas Adriansson till DT.se
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
IBF Falun
4 - 3(1-1, 0-2, 2-0, 1-0)
IBK Dalen

Efter att ”bara” lockat 896 åskådare mot Team Thorengruppen bestämde sig Falun att tillsammans med samarbetspartners bjuda på gratis inträde i matchen mot Dalen. Ett lyckad drag som lockade 2 532 åskådare vilket var avgörande för att Falun skulle vända och vinna i förlängning.

– Jag tror faktiskt inte att vi hade vänt utan dem. Publiken hjälper oss mycket, säger Jonas Adriansson till DT.se.

Falun tog ledningen innan Dalen vände till 1-3 efter två perioden. Ett mål av Dalens 36-årige Andreas Carlbom vilket var hans första sedan comebacken. I den tredje perioden kom Falun tillbaka genom två mål av Jonas Adriansson.

– Ja, vi är inne i en jobbig period. Vi får väl inte riktigt in bollarna. Men vi vinner i alla fall, så vi får väl ta med oss det, säger Adriansson.

För vinna skulle Falun göra i förlängningen när Emil Johansson gjorde mål efter 81 sekunder.

TV: Se när Emil Johansson avgör

Falun som är inne i en tung träningsperiod inför slutspelet har gått lite knackigt de senate matcherna. Då behövs publikstödet som mest.

– Det är en jätteskillnad. Publiken får väl kanske inte den cred som de ska ha heller. Det gör skillnad och det gör att man tar fram det bästa man har för att man verkligen vill vinna när de kommer hit. Jag tror faktiskt inte att vi hade vänt utan dem. Publiken hjälper oss mycket.

TV: Se målen från matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar