Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

”Ingen vågad gissning att det kommer bli hett och smågrinigt”

Pixbos målvakt Jon Hedlund är tillbaka i landslaget efter en stark höst. – Kul med en omstart efter några år med mest fokus på anfallspelet, säger Hedlund.

Pixbo Wallenstam är ett av de lag som har släppt in minst mål än så länge. Mycket tack vare ett bra försvarsspel och en storspelande Jon Hedlund i målet. Hedlund som imponerat så mycket att han tagits ut i senaste landslagstruppen.

– Det är lite nytt och det är kul och spännande för mig. Det har blivit ett större fokus på försvarspelet och i arbetet med defensiven vilket gjort att jag har fått lite mer uppmärksamhet. Kul med en omstart efter några år med mest fokus på anfallspelet, säger Hedlund.

Hur mycket är du med och påverkar?

– I detaljer är jag med och påverkar ganska mycket. Boxplay har vi några stycken som har kört ett tag och där i vi samspela i vi ska agera och stänga ner. Sett till försvaret i stor kan jag vara med och påverka i form av hur vi ska agera i detaljer. Sedan har Jonas ett tydligt försvarsspel i stort där vi följer hans instruktionen.

Pixbo ligger på tredje plats i ligan. Något som är över Hedlunds förväntningar.

– Jag tycker vi har presterat lite över det som man kunde förvänta sig. Det var ju en del som tippade att vi både skulle missa slutspel och åka ur. Vi har gjort det bra men det är små marginaler. Vi vet att vi måste lägga till 100% arbete om vi ska vinna. Det märkes tydlig mot t ex Höllviken. Där tummar vi på det hårda jobbet och då har vi inte marginalerna längre.

Idag möter de tabellfyran Växjö, två poäng efter tabellen.

– Det är ingen vågat gissning att det kommer bli hett och smågrinigt med slutspelskaraktär på matchen. Det blir det ofta när Växjö spelar och framförallt när de möter oss. Det blir alltid roliga matcher och det är tufft att möta Växjö borta. Nu har vi förlorat två raka matcher och behöver vända den trender. Vi ska borra ner huvudet och fortsätta ha en vi på världen känsla och bjuda upp till en rolig match både för oss och publiken, avslutar Hedlund.

LÄS MER: Jon Hedlund tillbaka i landslaget: ”Jag har blivit jämnare” 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar