Foto: Juha Käenmäki
IKSU

Efter existenshotet – Beslut taget om IKSU:s framtid

I höstas framkom informationen om att mästerlaget IKSU:s framtida existens var hotad och att det saknades pengar. Nu har IKSU:s huvudstyrelse tagit beslut i frågan.

Det var Västerbottens-Kuriren som i oktober avslöjade att mäsaerlaget IKSU:s framtid för fortsatt elitverksamhet var hotad. Det fattades cirka 200 000 kr och besked om en eventuell nedläggning eller fortsatt elitsatsning skulle meddelas i januari. Nu har IKSU löst den ekonomiska biten och styrelsen har även tagit beslut om en fortsatt elitsatsning.

– De hade ett styrelsemöte och där beslutades om fortsatt stöd för elitverksamhet, säger IKSU:s klubbchef Johan ”Jocke” Sjöström till Västerbottens-Kuriren.

Ett beslut som innebär att IKSU som hade 9 landslagspelare med till VM i december fortsatt kommer att konkurrera om nya SM-guld. Beslutet medför dock förändringar.

– Nu var det också en tydlig önskan att vi skulle sätta mer resurser och fokus på ungdomsverksamheten för att öka den lokala förankringen i elitlaget och på sikt lyfta upp fler spelare från ungdomsverksamheten dit.

Framöver ligger fokus på att öka intäkterna ännu mer. Redan den här säsongen har IKSU fått in cirka 300 000 mer i intäkter jämfört med tidigare år.

– Vi håller på att fasa ut min tid i dagliga driften så att jag ska kunna lägga mer tid utåt mot partners och försöka stärka upp det. Jag hoppas att det fortsätter gå åt rätt håll då är det inte alls omöjligt att på kort sikt öka intäkterna med en halv miljon minst, säger Sjöström till Västerbottens-Kuriren.

*ibnytt.se söker Jocke Sjöström för ytterligare information. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar