Foto: Björn Sandberg
IK Sirius FBC

”Vi håller på att bygga något väldigt bra”

Efter tre bra insatser mot topplagen tar Sirius idag emot Malmö som har samma poäng som Sirius i tabellen.

Det är upplagt för en jämn drabbning när ligaåttan Sirius tar emot Malmö idag lördag klockan 14.0o. Två lag som båda står på 17 poäng i tabellen.

– Det är två lag som vill spela på liknande sätt genom att försvara sig väl och inte ha jättelånga anfall. Lite beroende på vilket lag som vågar ta takpinnen kan matchen se lite annorlunda ut. Men jag tror på en jämn kamp och känner jag Malmö rätt så kommer de satsa lite mer på omställningar. Det får de gärna göra så kan vi ta uppgiften att driva matchen, säger Sirius tränare Tobias Svensson.

Sirius kommer till matchen med tre bra insatser mot Mora, Täby och Pixbo i ryggen. Dock tre förluster även om Sirius länge varit med i matcherna.

– Enbart positivt. Vi håller på att bygga något väldigt bra och har gjort det under lång tid. Trots tre förluster så har vi väldigt bra stämning och ett bra go i laget.

Vad tar du med dig från de matcherna?

– Jag tar med oss spelet fem mot fem. Vi vinner mot Mora i spel fem mot fem och mot Täby blir det 4-4. Vi gör detaljerna som vi pratar om på rätt sätt och tar jobbet fullt ut. Det har också märkts att vi scoutat lagen väl och kan vara noggranna i de detaljerna vi justerar i matcherna.

Känslan är att ni är på gång?

– De är mycket som vi gör bra just nu. Vi täcker av bra i försvarsspelet och vågar spela anfallspel. Vi känns extremt trygga i försvarsspelet och är bekväma med att vi inte behöver ha boll så mycket.

I Sirius saknas Agnes Wiklund och Johanna Hall. Två spelare som Tobias Svensson vill lyfta fram extra inför matchen är Emma Gustafsson och Sofie Paulsson.

– Emma Gustafsson har gått väldigt bra de senaste veckorna. Hon har visat framfötterna och är väldigt säker i det hon håller på med. Sofie Paulsson börjar komma igång mer och mer och är som vi alla vet ett ständig hot, avslutar Svensson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar