Foto: Björn Sandberg/Per Wiklund
Linköping IBK

Tränarskifte i Linköping – Guldtränaren tar över

Linköpings damlag genomför tränarskifte i hopp om att klara nytt kontrakt.

Linköpings damlag går tungt i SSL och ligger sist på 10 poäng, 2 poäng och sämre målskillnad än Telge som ligger på säker mark i tabellen. Nu agerar klubben och plockar in klubben tidigare herrtränare tillika förra säsongens guldtränare i IKSU och Årets tränare i SSL Dam 2016/17 Andreas Harnesk i ledarstaben. Samtidigt meddelar den nuvarande tränaren Christoffer Suominen att han lämnar sin roll.

– På samma sätt som man ibland byter målvak i en match för att få en nytändning – lite på samma sätt blir det nu. Det är nu start med en ny gnista. Harnesk har en energi och stor kunskap han ska bira med. Vi hoppas att an ska kunna lyfta individerna i laget. Vi har ett bra grundspel som Christoffer har jobbat bra med, men vi har några snäpp till på varje spelare som vi kan få ut. Det är detaljerna som har varit problemet och vi har varit lite sämre oavsett vilket lag vi har mött. Vi vill bryta den trejder och inte hamna i ett förlorar sport, säger Linköpings sportchef Linnea Edstrand till Corren.se.

Från börjar var det tänk att Andreas Harnesk skulle ingå i samma ledarstab som Suominen.

– Jag fick ett samtal igår från klubben då de sa att de villa ha in en extra person i ledarstaben. jag kände inte att det var rätt väg att gå, ska man göra en förändring så ska man göra de ordentligt. Jag tänkte på lagets bästa och därför lämnar jag. Harnesk kommer göra sitt bästa och jag har inget ont att säga om honom, säger Suominen.

Harnesk kontrakt gäller säsongen ut och det är en välmeriterad tränare som Linköping plockar in för att klara nytt kontrakt. Så sent som förra säsongen vann han SM-guld med IKSU och utsågs till Årets tränare. Harnesk har även rollen som läktarcoach i herrlandslaget. Den här säsongen inleddes med att Harnesk tränade Linköpings herrlag innan de bröt och Johan Astbrant tog över. Nu är alltså Harnesk tillbaka i Linköping och ska försöka se till så att damlaget klarar nytt kontrakt i ligan.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar