Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Supertrion tillbaka – Då vände Örebro

Örebro vände underläge 0-3 till seger 5-3 i matchen mot Dalen. Mycket tack vare att supertrion Palmén, Jirebeck och Ekengren återigen fick spela tillsammans.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
IBF Örebro
5 - 3(0-3, 2-0, 3-0)
IBK Dalen

När Örebro i början av säsongen tog poäng efter poäng gjordes det till stor del tack vare supertrion Simon Palmén, Simon Jirebeck och Marcus Ekengren som då öste in poäng för sitt Örebro. En trio som skulle få chansen igen efter att Örebro låg under med 0-3 efter den första perioden mot Dalen.

– Vi gjorde en sjukt dålig första period och kom ner i omklädningsrummet och började tugga. Men vet nästan alltid vad som är fel och det handlar mycket om det psykiska och att hitta energi. Vi ändrar också om i femmorna och det skönt att kunna sätta 1-3 och få momentum, säger Marcus Ekengren.

Efter den första perioden valde Örebro att spela just Jirebeck, Palmén och Ekengren tillsammans igen vilket var väldigt länge sedan. Ett lyckat drag med två reduceringar i den andra perioden av Marcus Ekengren och ytterligare två mål av trion i den tredje perioden i en match där Örebro vände underläge 0-3 till seger 5-3.

– Det var kul att spela tillsammans igen. Jag vet inte när vi gjorde det senast och det visade sig vara väldigt lyckat. Vi har ju spelat mycket tillsammans och hittar varandra bra. Vi behöver inte så mycket direktiv utan det handlar mer för oss att ut och köra. Sedan kanske det inte alltid är det bästa för laget i stort att vi spelar i samma femma men idag var det väldigt lyckat.

Tre viktiga poäng för Örebro i bottenstriden som innebär att de går om AIK och nu är över strecket. Vad talar för att ni håller er kvar? 

– Till att börja med så tycker jag att vi är ett bättre lag än AIK och även Höllviken som kan bli inblandade. Vi har ett stark kollektiv men också väldigt bra spetsspelare som kan kliva och avgöra och där tycker jag vi är bättre. Nu har vi lärt oss att inte ge bort bollar likt vi gjorde i början av säsongen och fått viktig rutin för att hålla oss kvar. Sedan tror jag även det finns en aspekt i att vi spelar helt utan press för att hålla oss kvar vilket kanske lag som AIK inte gör med tanke på deras historia. Sett till vårt lag och den kvalitén vi har så förtjänar vi att hålla oss kvar, avslutar Ekengren.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar