Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Utebliven landslagsplats sporrar Fritzell

2 mål och 5 assist av Gustav Fritzell när Linköping vann över Helsingborg.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Linköping IBK
11 - 5(2-1, 4-3, 5-1)
FC Helsingborg

Den 11 januari presenterade Mikael Hill truppen till VM-kvalet i Slovakien. I den truppen fanns inte Linköpings Gustav Fritzell med vilket han gjorde till den senaste landslagssamlingen i november. Sedan truppen till VM-kvalet släpptes har Fritzell gjort 3 mål och 8 assist på fyra matcher och därmed varit inblandad i 11 av Linköping 24 mål.

– Det är klart det sporrar och att jag vill vara med i landslaget igen. Det är en sporre att träna hårdare och leverera för att få chansen igen. Men det är tuff konkurrens och man får hoppas att man blir uttagen. Sedan kanske det inte är enbart den anledningen till att det lossnar men en del i det har det säkert, säger Fritzell själv.

I onsdagens segermatch över Helsingborg blev det hela 2 mål och 5 assist.

– Det rullade på bra idag. Känslan var att jag slog 5 passningar och fick 5 assist. Spelet släppte lite och vi har bra självförtroende just nu.

Linköping tog ledningen redan efter 16 sekunder. En ledning som aldrig släpptes och varje gång Helsingborg närmade sig med ett måls underläge så utökade Linköping.

– Det var vi som drev matchen och det brukar bli så mot Helsingborg. Det är lite luriga och gör mål utan att man tycker att de skapat något. Idag kändes vi trygga för att vi kunde spela i ledning och inte behövde vara stressade framåt. Vi var lugna och trygga och gick inte i Helsingborgs fälla, avslutar Fritzell.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar