Foto: Lennart Roos
Endre IF

Forward förlänger med Endre

Endre har förlängt med ytterligare en nyckelspelare.

Endre forsätter att rusta truppen för framtiden. Senaste spelare att förlänga med föreningen är forwarden Linnéa Wallgren som den här säsongen gjort 15 mål och 7 assist. 22 poäng som placerar Wallgren trea i den interna poängligan.

– Min resa med Endre IF har minst sagt varit speciell och jag vågade knappt drömma om att det kunde bli så här bra. Jag är väldigt tacksam att jag fick de absolut bästa förutsättningarna för att göra en stark comeback från min korsbandsskada. Vägen har varit lång men tillsammans med min sjukgymnast Erik Lindberg och klubben har min innebandy och mentala styrka utvecklats. Endre IF, samarbetspartners och alla runtomkring ger både mig och laget möjlighet att kunna fortsätta växa och vara med bland topplagen, säger Wallgren i ett pressmeddelande.

Wallgren värvades till Endre från Karlstad inför förra säsongen med en korsbandsskada och var tillbaka på planen i januari förra året. På de fåtal matcher hon var med hann hon då göra 6 mål och 2 assist samt ytterligare 1 mål i slutspelet.

– Engagemanget och kärleken för innebandy som finns här på Gotland går knappt att beskriva, känslan att få springa in i Ica Maxi Arena och känna stödet från publiken stärker inte bara mig utan hela laget. Med Endre IF vill jag fortsätta utvecklas och målsättningen är ett SM-Guld med klubben och på sikt kunna få chansen i landslagssammanhang. I Endre IF har jag alla de förutsättningar jag behöver för att kunna ta ytterligare steg och nå mina. Samtidigt trivs jag otroligt bra här på ön och att förlänga med Endre IF kändes som en självklarhet för mig.

Det nya kontraktet med Endre är skrivet på ytterligare två säsonger.

– Vi i sportkommittén är väldigt glada att i ett så här tidigt skede kunna förlänga med Linnéa – hon har en betydande roll som poängspelare i Endre IF. Hon har gått igenom en tuff rehabiliteringsperiod under den förra säsongen där hon varit väldigt målmedveten. Hon har inte lämnat något åt slumpen, vilket vi tror är nyckeln till att hon lyckats så bra den här säsongen. En styrka och inställning vi värderar högt. Linnéa visade redan i slutet på förra säsongen att hon hade något bra på gång och har i år visat hur man levererar. Nu ser vi fram emot att fortsätta följa hennes utveckling de kommande två säsongerna där hon kommer vara en viktig pusselbit för oss, säger Jonas Åström, Endres sportkommittée.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar