Foto: Peter Lindqvist
Landslag

Aldeeb får vänta på landslagsdebuten

Omar Aldeeb som skulle göra landslagsdebut i VM-kvalet stoppas av en skada.

Omar Aldeeb som slog igenom i SSL under förra våren när han spelade på dubbellicens med Falun och Strängnäs har de här säsongen fortsatt att imponera. Så pass mycket att han blev uttagen till VM-kvalet och skulle göra landslagsdebut.

– Han har gjort en kometkarriär i Svenska Superligan. Han hade bara en seriematch förra året och spelade sedan till sig till ett SM-guld. Han har under hösten hunnit ta sig igenom en lite stapplig start sett till hur det förväntades se ut, men var med i Champions Cup och vann. Omar har varit väldigt bra under vintern. Han är snabb, har bra spelsinne och är en bra målskytt. Han är redan en viktig pjäs i Falun, kommenterade Mikael Hill efter uttagningen.

När Sverige på onsdag inleder VM-kvalet får man göra det utan Aldeeb som stoppas av en skada. Skadan beskrivs inte som allvarlig men tillräckligt för att Aldeeb inte ska göra sig själv rättvisa.

– Det är skittråkigt. Man har jobbat och sett fram emot detta sen jag blev uttagen, sen kom det här från ingenstans. Det är klart att det är jobbigt, säger Aldeeb till Innebandymagazinet.se 

Även Aldeeb lagkamrat i Falun, Alexander Galante Carlström missar VM.

LÄS MER: Foten sätter stopp för Galante Carlström 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar