Foto: Per Wiklund
Allsvenskan

Comeback i Warberg

När Warberg igår besegrade Onyx fanns en rutinerad Warbergspelare återigen på planen i a-laget.

Efter säsongen 2014/15 valde Warbergs Martin Emanuelsson att trappa ner sin innebandysatsning.

– Jag och klubben har diskuterat min civila situation under en tid och försökt hitta en bra lösning för mig att få spela innebandy. Familj, jobb, plugg och innebandy är svårt att kombinera som förmodligen många redan vet. För min del räcker det inte med att tycka att det är jäkligt kul att spela utan det är fler saker som måste stämma om man ska ha möjligheten att lägga ner den tiden som faktiskt krävs för att spela innebandy på elitnivå idag, sa Emanuelsson då till Warbergs hemsida.

När Warberg igår vann över Onyx med 9-3 var Emanuelsson tillbaka på planen.

– Jag sa att jag kan ställa upp i den här matchen i och med att det var så många skador och brist på centrar, säger Emanuelsson till Hallands-Nyheter.

Emanuelsson som efter att han valde att trappa ner har spelat med Warbergs lag lägre ner i tabellerna har den här säsongen spelat 6 matcher med Warberg IBF i division 1 där han gjort 5 mål och 6 assist. I comebacken i a-laget blev det mål redan i den första perioden till 2-1.

– Vi fick lite flyt i spelet efter det. Målet var väl inte så mycket att skryta med, den rullade ju in. Men då målen räknas också.

Om det blir fortsatt spel i Allsvenskan återstår att se.

– Vi får se, det är inte skrivet i sten, säger Emanuelsson till Hallands-Nyheter.

Om det blir en fortsättning så är det en rutinerad förstärkning för Warberg. Emanuelsson har spelat i Warberg sedan säsongen 2003/04 och har varit med och tagit 3 SM-guld med klubben. Han har dessutom ett VM-silver på meritlistan från VM 2008 och totalt 22 landskamper.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar