Foto: Per Wiklund
Landslag

”Det hade varit jättekul att se Omar”

Omar Aldeeb tvingades sent lämna återbud till VM-kvalet och därmed även missar han chansen att på närmare håll visa upp sig för förbundskapten Mikael Hill.

Igår måndag fick förbundskapten Mikael Hill två återbud till VM-kvalet. Dels Alexander Galante Carlström och även Omar Aldeeb som skulle göra landslagsdebut.

– Det är klart att vi får tänka om lite med formationer och sådär. Det är två killar jag gärna hade sett att vi hade med oss. Pratar vi slagkraft så finns det inget lag i världen som inte skulle sakna Galante Carlström, det är ju verkligen ett tapp på en spetsspelare. Det hade varit jättekul att se Omar. Men nu är det som det är och vi får chansen att se Jonathan (Nilsson) och Gustav (Fritzell) igen, säger Mikael Hill.

Hill som vid uttagningen av Omar Aldeeb gav rejält med lovord till forwarden inför landslagsdebuten.

– Han har gjort en kometkarriär i Svenska Superligan. Han hade bara en seriematch förra året och spelade sedan till sig till ett SM-guld. Han har under hösten hunnit ta sig igenom en lite stapplig start sett till hur det förväntades se ut, men var med i Champions Cup och vann. Omar har varit väldigt bra under vintern. Han är snabb, har bra spelsinne och är en bra målskytt. Han är redan en viktig pjäs i Falun, kommenterade Mikael Hill efter uttagningen.

Hur påverkar det här Omars landslagschanser? 

– Det är svårt att säga på rak arm. Gör han ett bra slut på säsongen med både det som är kvar i grundserien och slutspelet så är han fortfarande aktuell. Chansen att vara med i VM försvinner inte med det här och det kommer fler uttagningar.

LÄS MER: Hela truppen till VM-kvalet

LÄS MER: Skada stoppar stjärnan från VM-kval

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar