Foto: IFF
Landslag

Hallén debuterade: ”Det var en mäktig känsla”

I rekordmatchen mot Frankrike gjorde Alexander Hallén landslagsdebut.

I VM-kvaltruppen finns två debutanter som båda fick chansen från start i rekordmatchen mot Frankrike. En av dem är Faluns Alexander Hallén som fick dra på sig landslagströjan för första gången.

– Det var såklart jättestort. Det är något man drömt om sedan man började spela innebandy och det var en mäktig känsla att få göra debut, säger Hallén.

Det fanns dock ingen extra spänning för att det var debut.

– Jag tänkte inte så mycket på det utan fokus låg på att gå in och köra mitt spel. Det var inget extra inför men såklart jättestort att få debutera.

Det första landslagsmålet skulle komma redan i den första perioden. Efter 14:31 spelade lagkompisen i Falun Rasmus Enström fram Hallén som då gjorde Sveriges sjunde mål i matchen.

– Skönt att göra ett så tidigt och komma in i det. Det var en bra passning och jag kunde bara sätta dit den.

TV: Se Alexander Halléns första landslagsmål 

Det skulle bli ytterligare två mål av Hallén som spelade tillsammans med Rasmus Enström, Ludwig Persson, Kasper Hedlund och Joel Dagman i Sveriges förstafemma.

– Vi fick igång ett bra spel i femman. Vi har ju inte spelat ihop tidigare men kunde ändå hitta kombinationer. Även om motståndet inte var det bästa så håller vi uppe det matchen igenom.

Matchen mot Frankrike var den första av fyra i VM-kvalet. För Hallén gäller det att visa upp sig på bästa sätt för att ha chans på en framtida VM-plats.

– Man siktar ju mot VM även om det är en lång väg dit. Det är jättekul att få vara med här och visa upp vem jag är och mitt. Nu ligger fokus på att göra så bra ifrån mig här och det är tuff konkurrens, säger Hallén.

LÄS MER: Nytt landslagsrekord: ”Jag tycker ändå Frankrike var bättre än Australien” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar