Foto: IFF
Landslag

Nytt landslagsrekord: ”Frankrike var bättre än Australien”

Sverige inledde VM-kvalet med att vinna över Frankrike med hela 43-1 vilket är en rekordstor seger.
Serie: VM-kval. Matchstart: 19:00
Sverige
43 - 1(1-1, 0-15, 0-17)
Frankrike

När Sverige inledde VM-kvalet till VM i Prag så var det mot 28:e rankade Frankrike. Gruppens sämsta lag vilket märktes även i målprotokollet. Sverige gick ifrån till ledning med 11-1 efter den första perioden. Därefter fortsatte målskyttet till totalt 43-1 vilket är nytt rekord.

– Det var inget vi hade snackat om innan men det finns ju alltid rekord att slå. Jag var ju med när vi slog det senast. Men att vi gör så många mål är för att vi fortsätter spela på hela matcher utan att gå ner oss, säger Rasmus Sundstedt.

Det gamla rekordet är från VM 2010 då Sverige vann över Australien med 39-1. I dagens trupp finns två spelare som var med då. Dels nämnda Rasmus Sundstedt men även Kim Nilsson och Rasmus Enström.

– Det enda jag minns från den matchen är att Joel Kanebjörk gjorde 6 mål och 6 assist. Det här ju inte verkligen inte till vanligheterna att han gör så många poäng, säger Sundstedt.

Går det att göra någon jämförelse på motståndet. Då Australien och nu Frankrike?

– Jag tycker att Frankrike ändå är bättre än Australien. De försöker mer och har ett mer ordnat spel. Det som gör att det blir så stora siffror idag är för att vi kör på hela matchen. De är rankade 28:a och är bara att hoppas att deras utveckling går åt rätt håll. Det är ju inte heller den här matchen som de har någon chans i.

I Sverige så gjorde samtliga 15 utespelare mål. Även om det dröjde till matchen näst sista minut innan Markus Jonsson blev målskytt.

– Det hade jag helt missat. Tur för Markus då att han gjorde mål. Annars hade han nog fått höra det hela veckan, avslutar Sundstedt.

LÄS MER: Alexander Hallén debuterade: ”Det var en mäktig känsla”

I Sverige var det flera spelare som gjorde sina första landslagsmål. Båda debutanterna Alexander Hallén och Joel Dagman gjorde mål i den första perioden. Även Casper Backby och Ludwig Persson blev målskyttar vilket även det var deras första mål i landslaget.

TV: Se Alexander Halléns första landslagsmål

TV: Se Joel Dagmans första landslagsmål

TV: Se Casper Backbys första landslagsmål

TV: Se Ludwig Perssons första landslagsmål

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar