Landslag

Här är landslagets väg till VM

Vägen mot VM i Prag inleds med kvalet i Slovakien med start på onsdag. Därefter följer flera samlingar innan VM i december.

När herrlandslaget ikväll inleder VM-kvalet mot Frankrike är det första samlingen under 2018 som förhoppningsvis ska sluta med ett VM-guld i Prag i december. Första steget på vägen mot att tillbaka guldet från Finland blir att vinna VM-kvalet och allt annat än VM-kvalvinst vore en stor sensation. Därefter följer både turneringar och träningsläger innan en VM-trupp är uttagen. Här är herrlandslagets väg fram till VM:

VM-kval, Nitra Slovakien, 31/1-4/2
31/1 19.00. Frankrike-Sverige
2/2 19.00. Sverige-Tyskland
3/2 13.00. Sverige-Slovenien
4/2 19.00. Slovakien-Sverige
Ettan, tvåan och de två bästa treorna går vidare till VM

EFT, Tjeckien, 27-29 april
Matcher mot de övriga topp 4-nationerna Tjeckien, Schweiz och Finland.

Träningsläger, Sverige 24-27 maj
Träningsläger i Sverige där 25 utespelare och 3 målvakter kommer att delta. Preliminär plats är Bosön utanför Stockholm.

Träningsläger, Sverige 15-17 juni 
Träningsläger i Sverige. Plats ej bestämd.

– Där är på våra läger som vi verkligen kan lägga riktigt stort fokus på att nöta detaljer. När det är matcher inblandat så är de svårare då man måste ta hänsyn till pulspåslaget. Tittar man på EFT så är det tre matchen på tre dagar vilket sliter mycket på killarna vilket kanske är något att se över för framtiden. Därför är dessa läger väldigt bra för här kan vi nöta detaljer i vårt spel på ett annat sätt, säger förbundskapten Mikael Hill.

Internationell helg, 1-2/9 
Avbrott för landslagsaktivitet såsom matcher eller träningar. Tidigare låg Finnkampen här men efter nya beslut är det endast damerna som spelar Finnkamp 2018 vilket går att läsa om här.

EFT, Uppsala, 19-21 oktober
Matcher mot de övriga topp 4 nationerna Tjeckien, Schweiz och Finland. Spelplats Sverige där det ännu inte är bestämt i vilken stad. EFT i oktober är också sista matchgenrepet inför VM.

VM-läger, veckan innan VM (slutet november)
Läger för den uttagna VM-truppen för att träna och genomföra de sista förberedelserna inför VM.

VM i Prag, 1-9 december 
VM avgörs i Prag, Tjeckien mellan den 1-9 december. Här har Sverige chansen att ta tillbaka guldet från Finland. Total medverkar 16 lag i VM. De tjeckiska innebandyförbundet satsar stort för att locka över 200 000 åskådare till VM med en förhoppnings mot slutsålt i både öppningsmatchen och finalen.

LÄS MER: Storsatsning på VM i Prag 

Herrlandslaget

Foto: Adam Troy

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar