Foto: Per Wiklund
Landslag

Mikael Hill: ”I anfallsspelet behöver vi göra framsteg direkt”

När VM-kvalet ikväll inleds mot Frankrike blir det även startskottet på att utveckla Sveriges anfallspel.

Ikväll 19.00 inleder Sverige VM-kvalet mot Frankrike. Ett VM-kval som för Sverige kommer handla mycket, om inte enbart om anfallspel.

– Vi vill jobba mer med vårt bollinnehav och hur vi agerar i anfallspelet med boll. Det är olika rörelsemönster som vi vill jobba in och hur vi ska fylla på med fler spelare i anfallen. Vi har även två inplanerade träningar på onsdag och torsdag förmiddag där vi får en möjlighet att jobba med vissa detaljer. De passen blir lågintensiva men är ändå viktiga, säger förbundskapten Mikael Hill.

Kommer ni ha något fokus på försvarsspelet? 

– Det är egentligen samma sak där även om det inte blir vårt huvudfokus. Vi kommer att plocka fram kompletterande idéer utöver det vi har gjort innan. Även om det är enklare motstånd kan vi inte ställa ut fem gubbar och hoppas att det löser sig.

Det viktigaste under kvalet blir dock det som sker utanför planen. Att få ihop en grupp som fungerar både nu men fram mot VM är viktigt för Hill.

– Tittar vi totalt sett på laget så handlar det framförallt om att få ihop gruppen. Vi är inne på VM-året och det är en viktig del hur gruppen fungerar tillsammans. Det kommer vara långa dagar och en del dötid och då vill vi att det ska fungera på bästa sätt.

LÄS MER: Landslagets väg till VM – Hela planeringen 

I den uttagna truppen finns de två debutanterna Joel Dagman och Alexander Hallén. Förutom de två så är de även flera spelare med relativt få landskamper som får chansen att visa upp sig för att slå sig in i en framtida VM-trupp.

– Tittar vi på spelarna så vill vi att de ska visa sina spetskvaliteer som har tagit de hit. Vi kommer ha individuella samtal med alla spelare för att komma med input kring vad som kan vidareutvecklas. Är man oerfaren så handlar det om att man vågar ta för sig både på och utanför planan. Vi tar ut spelare för att leverera och prestera och det vill vi se.

VM-kvalet är även den första av flera samlingar inför VM i december. Nästa samling är Euro Floorball Tour i april och därefter följer två samlingar under sommaren innan det väntar nya matcher till hösten.

Vad framförallt känner du att ni saknar spelmässigt mot VM? 

– Just nu har vi inte kunnat jobba med vårt anfallspel. De krävs rätt så många träningstillfällen och där behöver vi sätta fart. Vi får ett startskott med den här veckan och i anfallspelet behöver vi göra framsteg direkt. Vi har tankar och idéer som vi ska testa hur de fungerar. I övrigt så känner jag att vi har bra koll på urvalet av spelare och vilket spel vi vill spela, säger Hill.

Startskottet blir ikväll 19.00 mot Frankrike.

TV: Se Frankrike-Sverige här 

LÄS MER: Hela truppen i VM-kvalet 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar