#ibsilly

Ung allsvensk spelare till Falun

IBF Falun har skrivit dubbel licens med 18-åriga Måns Höglin från Granlo BK.

IBF Falun och allsvenska Granlo BK har kommit överens om att teckna en dubbel licens för 18-åriga Måns Höglin vilket ger Höglin chansen till spel i SSL under våran. Dubbel licensen gäller för resten av säsongen och klubbarna är överens om att Måns först och främst skall prioritera spel i Granlo BK.

– Jag har varit och tränat med Falun och det är en av Sveriges, om inte världens, bästa innebandyklubb med riktigt bra spelare på alla positioner. Jag har fått ett bra bemötande av klubben och ser detta som en stor chans i min fortsatta utveckling, säger Måns Höglin i et pressmeddelande.

Till den här säsongen bytte 18-åriga Höglin som har Timrå som moderklubb permanent till Granlo BK i Allsvenskan Norra från IBK Sundsvall. Där har Höglin gjort 19 mål och 14 assist på 17 matcher i ett Granlo som ligger sist i tabellen. 33 poäng som placerar honom på sjätte plats i poängligan. Dessutom har 44 poäng gjorts  på 13 matcher i juniorallsvenskan. Som spelare beskrivs han ha: ”ett stort spelsinne, bra skott och framförallt en härlig inställning till sitt idrottande”

– Vi är naturligtvis glada att Måns skriver på en dubbel licens med oss för resterande del av säsongen. Det är ett bra sätt för oss att lära känna varandra och vi tror att Måns precis som vi får en positiv utveckling av detta. Jag vill även passa på att tacka Granlo BK för ett gott samarbete och en bra dialog kring spelaren och dubbel licensen, säger Filip Nordkvist, från Faluns sportgrupp.

I förra veckans match mot Dalen gjorde Måns Höglin ett snyggt solomål fram till 7-4.

TV: Se solomålet här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar