Foto: Björn Sandberg
#ibsilly

Liljeroth tillbaka i Linköping: ”Vill få tillbaka glädjen till innebandy”

Forwarden Maja Liljeroth vänder hem till Linköping resten av säsongen.

Inför årets säsong lämnade Maja Liljeroth Linköping för spel i Sirius. Strax innan transferfönstret stängde står det klar att Liljeroth vänder tillbaka till Linköping för resten av säsongen.

– Det privata har inte riktigt fungerar här uppe. Jag har inte mått så bra under en längre tid och i helgen kom jag fram till att jag behövde en förändring. Jag pratade med Linköping och intresset fanns även där. Just nu handlar det mycket om att jag vill få tillbaka glädjen till innebandy, sporten som jag älskar, säger Liljeroth.

Liljeroth beskriver det som att komma hema.

– Det känns som att komma hem både på innebandyplanen och social. Jag har mitt sociala nätverk där och är väldigt trygg. Till nästa säsong kan det nog bli något annat men just nu blir detta perfekt för att hitta tillbaka.

Du ansluter till Linköping som ligger sig. Vad tror du om era chanser?

– Jag har följt Linköping och det är jäkligt tråkigt att de ligger där de ligger. Som jag ser det finns kompetensen i laget för spel i SSL. Det handlar mer om att få ut och det tror jag vi kan få i slutet av säsongen. Man plockat upp några juniorer som tar för sig.

Den här säsongen har Liljeroth gjort 10 mål för Sirius. Förra säsongen gjordes hela 19 mål och 12 assist.

– Att det inte lossnat hänger ihop med allt runtomkring. Vi har inte fått kontinuitet och jag har inte riktigt haft glädjen. Det har säkert påverkat att det har gått lite trögt. Jag hoppas verkligen att jag hittar tillbaka och att det lossnar nu sista veckorna.

Vad ser du att du ska bidra med i Linköping? 

– Jag kommer jobba kvar här vilket gör att jag bara kommer kunna träna 1 gång i veckan. Vi har varit tydliga med vad det innebär och min roll kommer framförallt bli i powerplay och i spel 6 mot 5. Utöver det så är jag med och tävlar som alla andra. Förutom det spelmässiga ska jag bidra med mycket energi och försöka höja upp tävlingskänslan. Det är en roll jag har haft innan och vill fortsätta ha. Linköping ska som alltid vara jobbiga att möta.

Något annat du vill tillägga? 

– Jag hoppas jag kan bjuda på en assist också. Det är dags nu, avslutar Liljeroth som än så länge inte spelat fram till något mål den här säsongen.

Linköping har även flyttat upp Ida Elofsson, Filippa Bagge och Mikaela Svensson från Linköping Ungdom.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar