AIK IBF

TV+TEXT: AIK-spelarens bil brann på väg till träningen: ”Det var en jäkla tur”

AIK-spelaren Kevin Haglunds bil började brinna när han i måndags var på väg till träningen.

AIK:s Kevin Haglund var i måndags på väg till träningen. Efter ett stopp för att hämta upp en lagkamrat började bilen brinna.

– Först skulle jag ta tåget men kom iväg lite sent från jobbet. Jag lyckades lösa att ta bilen och då behövde Hjelmo (Jonathan Hjelm, målvakt) skjuts. Jag körde förbi Huddinge på vägen och när jag stannar för att plocka upp honom så ser jag att det ryker ur motorhuven. När vi öppnar den så lyser det och vi konstaterar att det brinner. Det var bara att snabbt ut grejerna och ringa brandkåren, säger Haglund.

Som tur är var det ”bara” bilen som fick skador.

– Det var en jäkla tur. Hade jag inte hämtat honom så lär det ju ha hänt mitt på motorvägen. Det var ganska dåligt väder också så det hade inte varit säkert jag hade upptäckt det så tidigt då.

För knappt en månad sedan var Haglund tillbaka på planen igen efter att varit borta en längre tid med hjärtsäckinflammation.

– Nu på slutet har det känts helt okej för mig personligen. Jag börjar komma in i det mer och mer och konditionen är tillbaka. I början orkade jag bara spela någon period.

Även om Haglund är tillbaka så det det tufft ut för AIK som i nuläget ligger på nedflyttningsplats med fyra poäng upp till Örebro.

– Det gäller att vi börjar knipa poäng nu. Matchen mot Sirius skulle vi haft poäng ifrån. Nu har vi väldigt viktiga matcher framför oss, inte minst den mot Höllviken. Ska vi hålla oss kvar tror jag att vi måste vinna en 3-4 matcher till.

Vad är det som inte stämmer hos er? 

– Svårt att säga. Men vi kommer igång i matcherna alldeles för sent. Sista 10-20 har vi spelat jättebra, som mot Örebro där vi vinner sista med 6-0. Då drar vi upp tempot vilket vi även gör i sista mot Sirius. Men det måste ske tidigare.

Så här några dager efter den branden i bilen kan Haglund ändå skämtsamt se något positivt med det.

– Klubborna är förhoppningsvis hetare nu, avslutar Haglund.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar