Foto: IFF
IBF Falun

””Ludde” kan städa lite bakom oss & så har vi två diregenter där bak”

Seger med 17-0 varav 8 mål från Sveriges andrafemma. – Jag tycker att vi matchar varandra bra, säger Rasmus Enström

Seger med 17-0 över Tyskland med många positiva svar för Sverige som jobbar in nya detaljer i spelet.

– Jag tycker att vi gör det bra i två perioder. Sedan har vi lite oskärpa i sista som blir lite komiskt när vi missar öppna mål. Jag bränner väl själv tre öppna. Annars tycker jag att vi hade bra rull i vår femma, säger Rasmus Enström.

Bra rull hade verkligen Enströms femma där han spelade i kedjan tillsammans med Alexander Hallén och Ludwig Persson. Som backar var Kasper Hedlund och Emil Johansson. Den femman stod för 8 av Sveriges 17 mål.

– Vi har pratat om att vi ska släppa snabbt med mycket rörelse och ha bra kvalitét på bollarna. Det tycker jag att vi får till bra och vi har bra fart. Jag och Emil spelar ju till vardags och Hallén känner vi ju i spelet sedan innan. ”Ludde” och Kasper är bra med på det också och jag tycker att vi matchar varandra bra. Ludde kan städa lite bakom oss och så har vi två diregenter där bak.

Något som är i fokus under kvalet är att jobba in nya detaljer i spelet vilket märks tydligt när man pratar med förbundskapten Mikael Hill som summerade att många av de delarna gjordes bra under matchen mot Tyskland. Även Enström håller med om att det är en del nytt.

– Det blir lite vad man gör det till. Vi vill visa upp vår bästa innebandy och det känns som att vi nappar bra på det nya. Det kommer in idéer löpande som vi lägger in i vårt vanliga spel. Ibland känns det lite som en träning med direktiv och test. Jag tycker att vi varit väldigt proffsiga i de här två matcherna och inte slagit av allt får mycket på takten.

LÄS MER: Mikael Hill: ”Mycket gör vi bra, förutom att vi frilansade på slutet” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar