Foto: Per Wiklund
AIK IBF

Bekräftat: AIK sparkar Magnus ”Binge” Jäderlund

AIK har i ett pressmeddelande bekräftat att de sparkar huvudtränare Magnus "Binge" Jäderlund.

Som vi på ibnytt.se skrev sent igår fredag kväll så väljer AIK att sparka huvudtränare Magnus ”Binge” Jäderlund vilket AIK bekräftar i ett pressmeddelande.

”AIK IBF har under de senaste säsongerna arbetat fram en strategi för långsiktig och hållbar utveckling av herrlaget i SSL och föreningen i stort. Klubben har hela tiden haft en intention och målsättning att skapa stabilitet och långsiktighet avseende såväl trupp som ledarstab. Som en konkret följd av detta och trots sportsligt resultat och tabellplacering, valde AIK IBF för en tid sedan att förstärka nuvarande ledarstab med ytterligare erfarenhet och nytänkande. Denna förstärkning har dock inte fått det genomslag som avsågs,”

Jäderlund tog över AIK inför förra säsongen. Efter 25 matcher ligger AIK på 13:e plats i tabellen, fyra poäng ifrån Örebro på rätt sida strecket.

– Vi vill tacka Magnus Jäderlund för hans insats som huvudtränare under de senaste två säsongerna där han lyckats lyfta och utveckla unga talangfulla spelare i AIK och vi önskar honom lycka till framöver, säger ordförande Richard Markstedt.

AIK meddelar även att ny tränare blir Mikael Lemker.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar