Foto: IFF
Landslag

”De vill verkligen ta för sig”

Utöver Sveriges två segrar imponeras förbundskapten Mikael Hill av truppens vilja att ta till sig de nya idéerna.

Sverige har inlett VM-kvalet som förväntat med två storsegrar. I öppningsmatchen mot Frankrike gjordes hela 43 mål vilket innebar ny rekordseger. Redan innan VM-kvalet stod klart att lägret mer handlar om andra delar än jämna matcher vilket förbundskapten Hill då förklarade.

– Vi vill jobba mer med vårt bollinnehav och hur vi agerar i anfallspelet med boll. Det är olika rörelsemönster som vi vill jobba in och hur vi ska fylla på med fler spelare i anfallen. Vi har även två inplanerade träningar på onsdag och torsdag förmiddag där vi får en möjlighet att jobba med vissa detaljer, sa Hill inför kvalet.

Även i matcherna har dessa detaljer implementerats och det har varit en aktiv ledarstab på bänken.

– Vi vill visa upp vår bästa innebandy och det känns som att vi nappar bra på det nya. Det kommer in idéer löpande som vi lägger in i vårt vanliga spel. Ibland känns det lite som en träning med direktiv och test. Jag tycker att vi varit väldigt proffsiga i de här två matcherna och inte slagit av allt för mycket på takten, förklarar Rasmus Enström.

Även Hill är väldigt nöjd med vad han har sett hittills.

– Erfaren som ny har verkligen visat upp en vilja att ta till sig och jobba efter de direktiven som vi ger och testar. Det blir lite olika ingångar på om hur mycket de spelat innan i landslaget. För de oerfarna märker man att de inte har något gammalt att falla tillbaka på och det kommer mycket frågor. Det är verkligen kul att se och de tar för sig. Även de mer erfarna landslagspelarna visar upp en stor vilja och det är jäkligt kul, säger Hill.

Någon spelare som har stuckit ut än så länge? 

– Det är många som gör det bra. Men ta en sådan spelare som Alexander Hallén. Han är pigg och sticker ut hakan och spelar det spelet han gör på hemmaplan. Han är inblandad kring många situationen kring kassen och har gjort det bra. Även Albin Sjögren visar upp att han vill fortsätta utvecklas och för på större ytor och är mer delaktig. Där är två exempel bland flera.

Nästa match i kvalet är mot Slovenien som är rankat på 24:e plats på IFF:s ranking och på 14:e plats på Elo-rankingen. Matchen startar 13.00.

TV: Se matchen Sverige-Slovenien (matchstart 13.00)

LÄS MER: Hill: ”Mycket gör vi bra, förutom att vi frilansade på slutet” 

LÄS MER: 8 av 17 mål av Enströms femma.”Ludde kan städa bakom oss och så har vi två diregenter där bak” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar