Foto: Per Wiklund
Landslag

Två mål av ovane målskytten Jonsson

När Sverige vann över Slovenien gjorde Markus Jonsson två mål vilket inte hör till vanligheterna. – Nej jag vet inte när jag gjorde det senast, säger Jonsson.

Sverige vann på nytt stort i VM-kvalet och blev definitivt klara för VM i Prag i december. Mot Slovenien gjordes hela 23 svenska mål varav 2 av den något ovane målskytten Markus Jonsson.

– Nej jag vet inte när jag gjorde det senast. Kul såklart och målen var ju i stort sett identiska. Lite extra kil att göra mål eftersom vi har pratat om att ha med mig mer i det offensiva spelet. Det bli ju mycket anfallspel i de här matcherna och de vill att jag ska vara högt upp i banan, säger Jonsson.

Hur lyder direktiven från ledarstaben?  

– De ser mig som en vanlig offensiv back som ska delta mycket i spelet. Här handler det mycket om att försöka vara så aktiv som möjligt och fylla på framåt.

Sverige har som bekant vunnit alla VM-kvalmatcher stort och för Jonsson har det blivit mål i varje match och även 3 assist.

– Det har gått helt okej de här matcherna. Det är svårt att utvärdera mer med tanke på motståndet men vi har bra dialog och kollar på lite andra saker i spelet och det tycker jag har gått bra.

Hur är det att som back, med tanke på att ni inte spelar så mycket försvarsspel att kunna visa upp vad man kan för framtida uttagningar? 

– Det blir ju en annan grej av det. Vi har bra snack med ledarstaber och de är helt med på att de delarna kan vara svårt att visa nu. Men vi har ändå en del grejer som vi testar med det höga försvarsspelet och andra nya grejer som vi ska få in i ryggmärgen. Där testat vi och får chansen att visa vad vi kan, avslutar Jonsson.

LÄS MER: Sverige som väntat vidare till Prag: ”Det var viktigt att få upp tempot direkt” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar