Foto: IFF
Landslag

Sjögren: ”Det har väl gått okej”

Mikael Hill lyfter fram Albin Sjögrens spel som själv tycker att VM-kvalet gått okej.

Sverige har som väntat vunnit samtliga matcher stort i VM-kvalet. Ett kval där fokus från den svenska ledarstaben har legat på att jobba in nya idéer i anfallsspelet.

– Vi får ett startskott med den här veckan och i anfallsspelet behöver vi göra framsteg direkt. Vi har tankar och idéer som vi ska testa hur de fungerar, sa förbundskapten Mikael Hill inför turneringen.

Anfallsspelet har även imponerat. 43 mål mot Frankrike, 17 mål mot Tyskland och 23 mål Slovenien är imponerande siffror även mot lättare motstånd. En av spelarna som imponerat på Hill är Storvretas forward Albin Sjögren.

– Albin Sjögren visar upp att han vill fortsätta utvecklas och rör sig på större ytor och är mer delaktig. Han gör mycket av det vi pratat om och det är kul att se, berömde Mikael Hill.

Sjögren själv kommenterar sin turnering:

– Det har väl gått okej skulle jag säga med vetskap om att det kunde gått mycket bättre. Mot Slovenien var deras målvakt riktigt bra och han räddade många av mina skott. Det var skönt att få in ett mål i alla fall.

På Sveriges tre matcher har Sjögren gjort 6 mål och 4 assist i en femma bestående av flera spelare med få landskamper på meritlistan.

– Eftersom vi inte spelat ihop tidigare har vi fått jobba lite hårdare för att hitta rullet. Vi har spelat lite för svårt mot vad vi kan och behöver göra. När motståndet är enklare blir det att man försöker hitta luckor för instick även fast man inte behöver det.

Förbundskapten Hill var inför mästerskapet tydlig med att han ville se Albin Sjögren spela ett större spel vilket främst innebär att jobba i nya och större ytor.

– För mig handlar det mycket om att ta till sig direktiven och visa upp ett större spel. Det är lite nya större ytor som jag ska komma i och det tar sin tid innan det blir naturligt. När vi möter bättre motstånd kommer de ytorna vara mindre och då är det bra om jag har med mig det här spelet in i det, säger Sjögren.

Ikväll avslutas VM-kvalet med match mot hemmanationen Slovakien. Matchstart 19.00

TV: Se matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar