Foto: IFF
Landslag

Andersson: ”Nöjd med min insats”

André Andersson summerar VM-kvalet.

Sverige avslutade VM-kvalet med att vinna med 11-4 mot Slovakien i en match där Slovakien bjöd på bra motstånd samtidigt som att Sverige inte kom upp i samma nivå som tidigare under kvalet.

– Det är en match med många ansikten. På ett sätt är det en riktig klappmatch av oss men vi gör även flera fina saker. Slovakien gör det fantastiskt bra och bjuder verkligen till match, summerar André Andersson.

I en intervju inför kvalet hade Andersson ett tydlig mål i att vinna poängligan.

– Jag ska ner dit, visa mitt bästa och vinna poängligan. Det är ett mål jag har satt upp mot mig själv för att tävla ytterligare. Annars handlar det om att visa att man vill vara med i framtiden, att bidra och ge allt.

En poängligaseger uteblev men väl en tredjeplats med 8 mål och 4 assist på tre matcher då Andersson vilade matchen mot Tyskland.

– Det har gått helt okej. Jag har spelat med jättebra spelare så det har bara varit att hålla klubban i isen. Känslan är bra och bortsett från sista matchen så är jag inte besviken. Men att avsluta med en sådan här sista match var en besvikelse. Men det är bara hem jobba hårt och komma tillbaka starkare.

Hur har de varit att möta så pass sämre motstånd? 

– Det har varit svårt och stundtals lite frustrerande. Vi skapar chanser till mål i varje byte men stundtals haft svårt att få in den. När det blir sådana här matcher är det svårt att hålla skärpan uppe. Man vill alltid göra 100% men det har man inte alltid gjort. Jag är ändå nöjd med min insats även om det var tråkigt att avsluta med en sämre match.

En stor del med kvalet som förbundskapten Mikael Hill påtalat i flertalet intervjuer var att fokus under kvalet skulle vara att jobba in nya direktiv och idéer i gruppen för att fortsätta arbetet med att bygga ett spel till VM i Prag. Direktiv och idéer som både varit för laget i stort och individuellt för varje spelare.

– Vi har haft bra samtal. Både under veckan och under säsongen. Det är flera bitar jag jobbar med. Det jag själv har bett om hjälp med är spelet i lilla boxen. Hur jag ska hitta till de farliga lägena där. Det har jag försökt jobba på lite extra och en del av målen har kommit där. Nu är det hem och gnugga vidare på de delarna och försöka bli ännu bättre, avslutar Andersson.

LÄS MER: Gustafsson: ”Vi gör inte en bra match”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar