Foto: IFF
IKSU

Berling bytte klubb och position

Inför säsongen bytte Ellinor Berling från Uppsala till IKSU. Ett byte som även inneburit att Berling numera spelar back där hon fortfarande väntar på första målet i nya klubben.

Inför årets säsong bytte Ellinor Berling FBC Uppsala för spel hos mästarna.

– När jag gick till IKSU förstod jag att jag skulle få en helt ny roll vilket jag också fick. Det var en utmaning i början att slå sig in i laget och det är ju ett otroligt bra lag med världspelare på alla positioner. Nu har jag fått mer förtroende de senaste matcherna och precis som för laget har det släppt mer och mer.

Ett byte som även inneburit att Berling bytt position. Förra säsongens gjordes 16 mål och 7 assist som forward i Uppsala. Numera återfinns Berling på en backplats. Även det en omställning och utmaning.

– Jag har ju varit back tidigare då jag avslutade så i Mora. Men klart det är en omställning. Här är det ett annat spelsystem också med ett annorlunda tänk. IKSU vill spela en väldigt anfallsglad innebandy och det gäller att man vågar släppa lite på tyglarna och ta egna initiativ. Det tar ett tag innan man är trygg i det.

Vad har du fått för direktiv i den nya rollen?

– Det är väl egentligen ganska generella direktiv. Sedan har jag fått höra att jag är brytningssäker där bak. Jag blir lite som den trygga punkten i spelet men ska även följa med upp och levererar passningar och skott. Men framförallt är jag stor och stark och har blivit mer av brunkare som samtidigt ska kunna bjuda på offensivt spel.

21-åriga Berling har höga mål och efter en halv säsong i IKSU känner hon redan stor utveckling.

– Jag har definitivt tagit kliv närmare dit jag vill. Min dröm är att ni landslaget och att någon gång ta ett VM-guld. I ett lag som IKSU finns alla förutsättningar för att fortsätta den utvecklingen. Allt från fysträning, innebandyträningen, coachning och spelarna runtomkring gör att jag tar steg närmare.

Än så länge har det dock inte blivit något mål i den nya klubben.

– Det är klart att det vore skönt att sätta en balja, det ska jag inte säga annat om. Men jag känner inte att jag stressar upp mig över det. Jag har skött min roll bra hittills och mål vet jag att jag kan göra. Det kanske kommer ännu mer offensivt nu när jag känner mig tryggare.

Ikväll är det dags för derby för IKSU som möter Dalen. Ett IKSU i storform efter tre segrar mot tre topplag.

– Vi har haft en bra träningsvecka med tre toppmatcher i ryggsäcken. Vi ska vinna varje match nu som är kvar. Men det är samtidigt i kombination med att vi börjat bygga vår fysik mer inför slutspelet. Just för matchen mot Dalen har vi pratat mycket om att vi inte får underskatta dem. De vann mot Rönnby som vi förlorade

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar