Foto: Telge SIBK
SSL-Dam

”Sett fram emot matchen i två veckor”

Telges Sofie Karlsson ställs ikväll mot gamla klubben Täby.

Precis innan jul valde Sofie Karlsson att lämna Täby och återvända till Telge. Ett Telge som ikväll beger sig till just Täby för att möta Karlsson gamla klubb.

– Jag tycker det ska bli kul. Jag har sett fram emot den här matchen i två veckor nu. Efter att mötte Linköping så har allt fokus legat på matchen mot Täby och de ska bli kul att möta gamla laget, säger Karlsson.

Du om någon har ju koll på Täby? 

– Jo jag har bra koll. Det är ju ett starkt lag som producerar mycket. Alla talar om deras förstafemma och för vår del blir det viktigt att stänga ner den samtidigt som vi har koll på övriga femmor. Defensiva spelet blir viktigt.

Efter att Karlsson anslöt till Telge har det blivit 2 förluster och 3 vinster. Samtliga vinster i de tre senaste matcherna där bland annat Karlstads slogs med övertygande 8-1.

– Vi har en väldigt bra känsla just nu. Med tre vinster i bagaget är det mycket som är positivt nu även om det väntar fyra tuffa motståndare framför oss.

Vad ligger bakom att ni börjat ta poäng? 

– Jag tycker att vi blivit bättre och jag märker skillnad sedan jag kom in. Vi förlorade först mot Jönköping men nu är känslan att det inte är omöjligt att ta något lag. Får vi en ledning så gör vi allt för att hålla den och det känns som vi är bättre på det nu. Laget verkar mer självsäkert. Försvaret har varit en viktig del som vi jobbat ytterligare på. Vi har försökt jobba på att hitta timing i växelspelet och vara aggressivare. Själv försöker jag gå in mer på kropp och visa för laget att ingen ska komma förbi.

Vad känner du själv att du bidragit med? 

– Jag har försökt att sprida min energi och tempot som jag tagit med mig från Täby. Det finns en temposkillnad och jag har försökt hålla upp det på träningar och matcher för att spela bollen snabbt och inte krångla till det så mycket.

Något spelare du ser extra fram emot att möta i gamla laget? 

– Alla. Men det vore ju skönt att tunnla Moa såklart. Men ja, det ska bli kul att möta alla, avslutar Karlsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar