Foto: Lennart Roos
Endre IF

”Idag går vi verkligen ihop och visar hjärta”

Karlstad tog tre viktiga poäng i bottenstriden efter 6-3 seger mot Endre.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:00
Endre IF
3 - 6(1-0, 1-4, 1-2)
Karlstad IBF

Karlstad som inför matchen mot Endre bara hade en poäng ner till nedflyttningsplats tog tre oerhört viktiga poäng när de vann med 6-3 över Endre.

– Viktiga poäng. Säsongen har varit väldigt mycket upp och ner och det är tajt där vi är just nu. Det var oerhört viktigt att få de här poängen nu, säger Adina Augustsson.

Endre tog ledningen i den första perioden innan Karlstad helt tog över i den andra och gjorde fyra mål

– Det kändes som att vi fick lite onödiga utvisningar i första men spelar väldigt bra i boxplay. Även om vi låg under hade vi en bra känsla. Vi fortsätter att köra på och den andra perioden tar vi över och kontrollerar. I tredje lyckas vi hålla undan även om Endre har mer tryck.

Till slut vinner alltså Karlstad med 6-3.

– Vi gör det väldigt bra i försvaret idag. Vi gick igenom en stor detalj inför som gör stor skillnad. Vi fick även mycket tid på båten att snacka ihop oss och det känns som att vi har kommit ihop som grupp. Vi har ju haft det tufft mentalt och är ett ungt lag. Då är det viktigt att vi pratar med varandra och luftar det som behövs. Idag går vi verkligen ihop och visar hjärta.

Karlstad har haft en strulig säsongen med tränarbyte, spelare som lämnat och resultat som inte motsvarat förväntningarna. De senaste matcher har dock Karlstad börjat hitta rätt.

– Vi gjorde det jättebra mot Malmö och det är helt sjukt att vi inte får med oss minst en poäng där. Matchen mot Mora är en plump. Det stora grejer är att vi kommit ihop mer som en grupp och har harmoni. Vi vet att det finns kapacitet i laget och vi är på god väg. Vi vet hur mycket det krävs för att ta poäng.

Känner du press att leverera?

– Det är klart det är press på oss alla och även mig. Jag är ju typ äldst i laget och då är jag inte ens 24. Det är en speciellt situation men jag tycker om läget. Men om jag ska prestera så är jag beroende av att hela laget prestera. Vi måste göra det här ihop och visa hjärta hela vägen, avslutar Augustsson.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar