Foto: Per Wiklund
#ibsilly

”Johan är en av de bästa genom alla tider”

Falun värvar landslagskapten Johan Samuelsson. – Johan är en av de bästa genom alla tider, en världspelare, säger Filip Nordkvist i Faluns sportgrupp.

Under torsdagseftermiddagen presenterade IBF Falun en riktig supervärvning när man värvar landslagskapten Johan Samuelsson till nästa säsong.

– Johan är en av de bästa genom alla tider, en världspelare med massor av meriter. Han är den fjärde mesta landslagsspelaren och den fjärde bästa poängplockaren i landslaget. Bara det räcker som beskrivning. Utöver det har han mycket som vi gillar i Falun som hans ledaregenskaper och att han är en väldigt duktig tvåvägsspelare. Han är duktig över hela banan och gillar att spela med fart. En på många sätt fantastisk spelare, säger Filip Nordkvist från Faluns sportgrupp.

Varför väljer ni att värva Johan Samuelsson? 

– På kort sikt är det inte så många spelare som kan gå in och göra en enorm skillnad i vårt lag. Vi tror Johan är en sådan spelare. Vi har under ett tag letat efter en till spelande center vilket har varit viktigt för oss. Det ger oss fler möjligheter att laborerar i truppen och spelare behöver inte vikariera på samma sätt som t ex Johannes Larsson gjort i år. Förutom fler möjligheter så kommer Johan även addera ytterligare en dimension i vårt spel.

Vad har ni för förväntningar på Johan? 

– Vi vill att Johan ska göra det han är bäst på och fortsätta på den inslagna linjen. Det ska bli intressant att se omställningen till, det jag misstänker är en högre träningsdos och intensitet på träningar än vad som varit i Schweiz. Förhoppningsvis kan Johan i det fortsätta utvecklas och vi kan bidra till hans karriär också.

Förutom att Samuelsson ska bidra med sitt spel på planen har Falun också förhoppningar att dra nytta av hans ledaregenskaper i ett Falun som är på väg att föryngras. Samuelsson är lagkapten i landslaget och har lång erfarenhet att leda sina lag.

– Vi förväntar oss och tror att han kommer vara en stor ledargestalt för våra yngre spelare. Det finns en anledning till att han är lagkapten i landslaget och har varit det i både Granlo och Dalen. Han besitter väldigt bra ledaregenskaper och det ska vi ta vara på så mycket vi kan även om vi redan har flera ledare i truppen.

Vad sänder en sådan här supervärvning för signaler? 

– Det sänder en en signal att vi vill fortsätta utvecklas och vara i toppen även i framtiden. Där kommer Johan vara en viktig del för att lyfta det till en nivå till. Vi vill även skapa bra förutsättningar för de yngre att växa som spelare utan att allt ansvar hamnar på deras axlar och där kommer Johans rutin bli viktig. Det är en av våra största värvningar någonsin och det är väl bara Tero Tiitu som har varit i samma klass när spelaren kommit till oss, säger Nordkvist.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar