Foto: Swiss Unihockey
IBF Falun

”Något som har blivit klart bättre är mitt skott”

Efter två år i Schweiz vänder Johan Samuelsson hem till Sverige med nya erfarenheten och ett bättre skott.

Johan Samuelsson vänder till hem till Sverige och med Falun i SSL efter två säsonger i schweiziska Unihockey Tigers Langnau.

– Tanken var att åka ner och utveckla mitt offensiva spel ytterligare. Jag sa inför att jag siktade på att jag skulle göra fler mål. Sett till poängskörden har det blivit tvärtom istället med fler assist än mål. Trots det tycker jag att jag har utvecklas mest i mitt skott. Men det får jag väl visa i Sverige istället, säger Samuelsson.

Hur har tiden i Schweiz varit? 

– Det hade varit fantastiskt att kröna den här tiden med ett guld. Gör vi det så skulle jag känna att det varit jättebra. Jag har trivts jättebra i föreningen med fantastiska spelare i laget. Det har varit lite som det kommer bli i Falun med ett lag med många unga spelare som utvecklats under de här två åren.

Finns det någon speciell höjdpunkt? 

– Sportsligt så har det väl inte varit så många höjdpunkter sett till resultat. Vi har fått en tuff lottning i cupen båda åren med Wiler och Köniz. Det skulle väl vara kvartsfinalserien i fjol som är största höjdpunkten än så länge. Förhoppningsvis blir det ett guld i år som jag kan ha som största höjdpunkt.

Goda guldchanser kommer Samuelsson fortsatt ha i Falun. Till hösten väntar även VM i Prag där landslagskaptenen Samuelsson siktar på att vara med. En höst med Falun innan dess skulle kunna utveckla Samuelsson än mer.

– Det var inte ett stor del i beslutet men jag luftade mina tankar med Hill för att få in fler perspektiv och kunna fatta ett ännu korrektare beslut. Jag känner utifrån den bredd, spets och förening som Falun är så kommer jag få väldigt hög kvalitét på träningar. En ännu bättre träningskvalité kan nog utveckla mig själv ytterligare. Men det har varit bra här. Många snackar ner den schweiziska ligan som sämre men det har varit klart bättre här än jag trodde när jag flyttade ner.

Under sina två säsonger har Samuelsson fortsatt göra många poäng. Den här säsongen har det än så länge blivit 8 mål och 25 assist på 21 matcher. Förra säsongen gjordes hela 68 poäng fördelade på 13 mål och 55 assist.

– Det är svårt att säga en specifik grej som har utvecklats mer än annat. Jag är väl ganska dålig på att analysera mig själv också. Men något som har blivit klart bättre är mitt skott. Kvalitén på skottet har blivit högre. Kan jag bara programmera om skallen lite till så kommer jag nog få mer utdelning av det, avslutar Samuelsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar