Foto: Adam Troy/Per Wiklund
SSL-Herr

Sportchefstjänsten försvinner i Storvreta

Storvreta avslutar sportchefstjänsten och Kim Knudsen lämnar föreningen.

Serieledande Storvreta IBK jobbar hårt för att få ordning på klubbens ekonomi och väljer att ta bort tjänsten som sportchef i klubben. Anledningen som nämns i ett pressmeddelande är att klubben bland annat måste banta personalkostymen för att klara elitlicensen 2019. Ett avslutande som även innebär att sportchefen Kim Knudsen helt får lämna sin roll eller fem och ett halv år i klubben.

– Det har varit både roliga och tuffa år i Storvreta IBK, en spännande period i mitt arbetsliv. Först i rollen som klubbchef, sedan utmaningen att inneha både klubb- och sportchefrollerna och så slutligen enbart som sportchef med den spännande uppgiften att bygga organisationerna och utveckla de bästa möjliga förutsättningarna för elitsatsningen inom herr-, dam- och juniorverksamheterna, säger Kim Knudsen till Storvretas hemsida och fortsätter:

– Jag vill rikta ett stort tack till alla spelare, tränare och ledare samt kollegor för ett bra samarbete och jag kommer givetvis med stor entusiasm följa framför allt herr- och damlagens spännande slutspel fram mot förhoppningsvis en ny SM-final för SSL-laget och för damerna uppflyttning till Allsvenskan. Sedan får vi se vad framtiden ger för nya spännande utmaningar för mig, säger Knudsen.

Kim Knudsen har tidigare både haft rollen som klubbchef och sportchef varav de sista åren enbart som sportchef. Under hans tid i klubben har Storvreta bland annat vunnit SM-guld. Knudsen har även varit med och värvat flertalet tunga nyförvärv såsom Alexander Rudd och Tobias Gustafsson.

– Vi vill rikta ett stort tack till Kim Knudsen för alla hans insatser och för sitt stora engagemang i Storvreta IBK först som klubbchef och sedan i rollen som sportchef. I rollen som sportchef har Kim framgångsrikt bland annat ansvarat för uppbyggnaden av organisationen runt föreningens SSL-lag och damlag samt för vår juniorverksamhet. Han har även ansvarat för kontrakteringen av spelare till våra starka representationslag. Under Kims tid som sportchef har herrlaget lyckats ta ett fjärde SM-guld och i skrivande stund kan vi med glädje konstatera, att såväl SSL-laget som vårt damlag leder serierna, sammanfattar klubbens styrelserepresentant Kent Mattsson.

Det framgår inte av pressmeddelandet hur uppgifterna som en sportchef har kommer att fördelas framöver. Tidigare har Henrik Ededehl som är ordförande i Storvreta kommenterar till Uppsala Nya Tidning att de arbetsuppgifterna just nu kommer att tas över av styrelsen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar