Foto: Arkivfoto
IK Sirius FBC

”Det är som att vi spelar gyttjebandy”

Seger i förlängning för Västerås Rönnby efter att lagkapten Elin Björkman på nytt avgjort till 4-3.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
Västerås Rönnby IBK
4 - 3(1-0, 2-1, 1-2,1-0)
IK Sirius FBC

Ligasexan Västerås Rönnby som jagar fjärdeplatsen mot Sirius som slåss om slutspel blev en match som skulle avgöras i förläning. Detta efter att Rönnby först tagit ledningen i den första perioden, trots flera chanser för Sirius.

— Vi ska behålla samma energi som vi har byggt upp i den första perioden. Jag tycker det är jättekonstigt att vi ligger under. Fortsätter vi skapa lägen så kommer målen, sa Sirius tränare Tobias Svensson i Cmore.ses sändning efter den första perioden.

Den andra perioden blev på många sätt avslagen. Sirius lyckades förvisso göra mål tidigt genom Charlotte Bravo innan Rönnby gjorde ytterligare två. Rönnbys tränare Jimmy Gunnstedt var inte nöjd med tempot i matchen.

— Vi måste framförallt få upp energin. Jag tycker att vi det är en jättedålig och tempofattig match och vi har många växlar till att ta till. Vi kan inte gå och lira. Det är som att vi spelare gyttje-bandy just nu. Vi måste få upp farten, sa Rönnbys tränare Jimmy Gunnstedt efter två perioder.

”Gyttje-bandyn” fortsatte för Rönnby i den tredje perioden. Istället var det Sirius som till slut fick utdelning på sina avslut. En tidigt reducering av Charlotte Bravo och senare även en kvittering av Klara Molin tog matchen till förlängning. Där klev Rönnbys lagkapten Elin Björkman, precis som i senaste matchen mot Täby fram och avgjorde.

— Jätteskönt att få med sig i alla fall två poäng. Det var inte den bästa matchen vi gjort så vi får vara nöjda med två poäng idag, säger Björkman som saknade energin:

— Det kändes bra på uppvärmningen men sen när vi kommer ut i första så är vi inte alls med. Det är inte den vanliga energin som vi brukar ha. Jag är jättenöjd med två poäng med tanke på insatsen.

TV: Se Elin Björkmans avgörande här 

Segern innebär att Rönnby gick om Endre som har en match mindre spelad. Båda med 41 poäng men Rönnby har 4 måls bättre målskillnad. Rönnby närmade sig även Täby på 42 poäng. På söndag möts just Endre och Täby vilket innebär att det kommer vara fortsatt oerhört jämnt om plats 4-6 i tabellen efter den här omgången.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar