Foto: Per Wiklund
Örebro Kings

1 poäng till Örebro: ”Vi blir försiktiga”

Trots att Örebro släppte fem raka mål fick laget med sig en viktig poäng borta mot Pixbo.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
Pixbo Wallenstam IBK
6 - 5(0-2, 1-1, 4-2, 1-0)
Örebro Kings

Samtidigt som AIK förlorade mot Helsingborg tog Örebro chansen att plocka poäng i kampen mot nytt kontrakt i sin match mot Pixbo Wallenstam.

— Vi låg ju mycket i försvar och gjorde det bra. Det man hade kunnat önska är att vi skulle varit mer effektiva då vi skapar många chanser men tar inte vara på den, säger Örebros tränare Marco Juuska.

Örebro ledde med 3-2 inför den sista perioden där Pixbo gick ifrån till 5-3 innan Simon Palmén gjorde två mål och fick fram en förlängning. En förlängning som blev kortvarig då Linus Henriksson avgjorde för Pixbo efter 33 sekunder.

— Jag hade gärna haft två poäng. Vi vann tekningen och hade chansen. Sedan gör vi en missbedömning i deras anfall och släpper ett skott som går in.

En poäng till Örebro som tappade ledning 3-0 och släppte in fem raka mål.

— Vi blir försiktiga. Våran förstafemma har inte gjort ett enda mål och hela laget blir försiktiga. Vi leder visserligen men en period är lång tid i innebandy. Pixbo gör en psykologisk viktigt mål i slutet på andra och när det gör mål i tredje för de momentum. Men vi visar att vi kan och vill mer och kommer igen.

Juuska är ändå glad över att det blev en viktig poäng.

— Det är en viktig poäng det är det. Men det är lite frustrerande att det bara är en poäng. Men vi ska komma ihåg att vi låg under med 3-5 och det blev 5-5 så det är ändå en bra poäng för oss.

Vad är det som saknas för att ni ska hålla ihop det? 

— Det är framförallt att vi måste våga spela mer även i ledning. Jämför vi med förra säsongen så hade vi då en annan mental inställning med ett enormt självförtroende. Nu när vi slåss för vår existens så blir försiktiga i ledning.

Poängen innebär att Örebro ligger tre poäng före AIK inför de sista tre omgångarna. Tre matcher där Juuska förväntar sig mer av sin stjärnspelare.

— Framförallt Jirebeck, Palmén och Ekengren hoppas jag mer på i slutet nu. Med det backparet de har så vill jag att de spelar ut mer. Det är anledningen till att de spelar tillsammans och det är deras roller. Nu tog de sig i kragen på slutet idag och gjorde två. Men jag hoppas på mer av dem framöver i hela matcher, avslutar Juuska.

I Pixbo gjorde den 16-åriga tjeckiska supertalangen Filip Langer sitt första mål i SSL.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Här gör Filip Langer sitt första SSL-mål

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar