Foto: Björn Sandberg/Arkivfoto
SSL-Dam

Warbergs lyft efter tränarbytet

Warberg bytte tränare och började vinna igen. — Den stora skillnaden är att det kom in ny energi, säger Mikael Nilsson.

Efter nio raka förluster och en plats under nedflyttningsstrecket agerade Warberg och bytte tidigare la ett planerat tränarbyte. Assisterande tränare Mikael Nilsson blev huvudtränare och Patric Löfborg blev sportchef, resultatet? 3 segrar på de 4 matcher.

— Jag och Patric har ju jobbat nära varandra. Tyvärr fick vi inte med oss resultaten och poäng trots att vi har spelat väldigt bra. Det behövdes till en förändring och det tror jag tjejerna också ansåg. Nu visar vi att vi ska göra allt för att vända det och det har ju startat väldigt bra, säger Mikael Nilsson.

Vad har du förändrat? 

— Det är inga stora grejer egentligen. Vi har ett grundspel som vi tror på där vi framförallt behövde göra fler mål och utveckla spelet med boll. Den stora skillnaden är att det kom in ny energi i laget och gruppen vilket behövdes.

Förändringen har verkligen gett effekt för Warberg som har skaffat sig ett bra utgångsläge inför avslutningen. Med fem matcher kvar har Warberg fyra poäng när till nedflyttningsplats.

— Vi tittar ingenting på tabellen eller hur spelschemat ser ut framåt. Det är bara nästa match i fokus för det är det enda vi kan påverka just nu. Vi ska göra vårt jobba och det är tabellen 17:e mars som är ointressant.

Idag ställs de mot jumbon Linköping.

— Vi har haft tufft mot Linköping tidigare och de är ett fysiskt tufft lag att möta. Men senast mot Sirius så stod vi upp fantastiskt bra i det det fysiska spelet. Linköping har ju lite sista chansen nu och kommer kämpa med allt de har. Det gäller att vi är redo för det och kommer upp i samma energinivå och får fart i det offensiva spelet, avslutar Nilsson.

LÄS MER: Förutsättningar inför avslutningen SSL Dam

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar