Foto: Per Wiklund
Jönköpings IK

Storvretas imponerande målsvit: ”Det är galet”

Serieledande Storvretas imponerande målsvit fortsätter. För sjunde matchen i rad gjorde laget minst åtta mål.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
Storvreta IBK
8 - 4(2-2, 3-1, 3-1)
Jönköpings IK

Serieledande Storvreta fortsätter att vinna. Mot Jönköping gjorde Storvreta för sjunde matchen i rad över åtta mål.

– Det är galet bra. Det skapar ett jättelugn hos oss och är något vi har jobbat hårt med, säger Storvretas tränare Stefan Forsman.

Storvreta tog också ledningen med 2-0 innan Jönköping gick ikapp och förbi till 2-3. Efter det tog Storvreta över och vann till slut med 8-4.

– Vi börjar matchen bra men sedan går vi ner lite i tempo samtidigt som Jönköping gör det bra. De river och sliter och gick all in för att försöka vinna. Andra perioden är vår svagaste men vi gör mål i spel 4 mot 4 och får med ledning inför sista. Väl där är vi starka och de orkar kanske inte riktigt med hela matchen.

Storvreta fortsatte dessutom sin imponerande målsvit med att för sjunde matchen i rad göra över 8 mål. Totalt har Storvreta gjort 222 mål.

– Vi har jobbat hårt med det. Vi vill driva på och ta avslut. Det blir flera chanser framåt när vi lägger en fin grund i det hårda jobbet och det skapar en trygghet som gör att vi kan skapa mer framåt om och om igen. Galet bra måste jag säga, summerar Forsman.

Är det någon förändring ni gjort som gett effekt? 

– Vi satsade först på att sätta grundspelet. Men efter matchen mot Team Thorengruppen satte vi oss ner och pratade om vad vi ville utveckla i spelet. Vi kom då fram till att vi ville våga mer framåt även om det öppnar. Det var ett bra snack och nu ser det mycket bra ut offensivt.

Glädjande för Forsman som efter nyår blandat och en hel del i femmorna. Nu verkar det som att Storvreta hittat rätt.

– Jag tror att vi har en mall i vilket fall att jobba efter. Fördelen vi har nu är att vi också kan rotera och veta att det fungerar. Det känns väldigt tryggt både som vi spelar nu och att vi har möjligheten att rotera.

I matchen mot Jönköping valde Forsman även att skifta till Jacob Pettersson i mål vars insats gladde Storvretatränaren.

– Det roligaste idag var Pettersson. Vi har ju valt att köra på Viktor under tiden vi roterat om på utespelare. Jacob har tränat på väldigt hårt under tiden och det är jättekul att han får komma in och göra en fantastisk insats. Det bidrar med jättemycket energi in i gruppen, avslutar Forsman.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar