Foto: Per Wiklund
#ibsilly

”Bara väntat på att Kimmo skall komma med frågan”

Warbergs bästa poängspelare förlänger kontraktet.

Inför söndagens match mot Craftstaden förlängde Mattias Kongstad sitt kontrakt med Warberg med ytterligare två år. Kongstad som den här säsongen leder Warbergs interna poängliga med 28 mål och 32 assist vilket även innebär att han ligger två i Allsvenskan Södras poängliga.

— Det känns såklart jätteskönt att ha klart med ”Kongo” redan nu. Alla vet hans betydelse för oss på planen och i sina bästa stunder håller han högsta Sverige-klass. Att ha med honom in i framtiden sänder fina signaler på att vi gör ett bra arbete i Warberg just nu, säger en nöjd Kimmo Eskelinen, sportchef i Warberg till Warbergs hemsida. 

För Kongstad var det självklart att förlänga kontraktet.

— Det var ett lätt beslut att förlänga mitt kontrakt, skall jag vara ärlig har jag bara väntat på att Kimmo skall komma med frågan. Skall jag spela innebandy på elitnivå så finns det bara en klubb i Sverige för mig. Så länge jag är motiverad att gå på träningar och spela match, och att kroppen håller, så kommer jag att spela så högt upp som möjligt med Warberg, säger Kongstad och fortsätter:

— Det blir ju min femte och sjätte säsong i den blåa tröjan och det är bara synd att jag inte kom hit tidigare i karriären. Jag och min sambo Malin med vår lille son Hugo trivs fantastiskt bra i föreningen och i den fina stad Varberg är, detta är vårt hem nu.

Kongstad kom till Warberg 2014 och har varit med i den generationsväxling som Warberg gjort de senaste året.

— I år har vi ett helt nytt lag som verkligen gör allt för varandra, och det är där någonstans man hittar ännu mer motivation än innan. Att se alla unga spelare komma hit och ta för sig, att de verkligen tar chansen de får inspirerar mig ännu mer att få fortsätta med detta gäng.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar