Foto: Jojje Lidén
AIK IBF

Lemker: ”Det får jag ta på mig”

AIK hade chansen och ledde med 6-3 efter halva matchen. Sedan rasade AIK ihop och nu är laget illa ute i jakten på nytt kontrakt.

Halvvägs in i matchen mot Höllviken såg det ut som att AIK skulle ta tre livsviktiga poäng i jakten på nytt kontrakt. AIK hade ledningen med 6-3 och visade upp ett självsäkert spel både offensivt och defensivt.

— Fram till 6-3 tycker jag att det är ett lag på banan. Sedan jag kom in har vi framförallt förbättrat vårt spel med boll och från då till idag ser jag att vi är mycket bättre vilket också märker idag. Vi är kraftfulla, vi har pondus, spelar det enkla raka och vi skjuter. I tredje så känns det som att vi slutar med. Vi spelar inte det spelat som är nödvändigt.

AIK tappade sin 6-3 ledning till förlust med 6-8 när Höllviken gjorde fyra mål i den tredje perioden.

— Vad som händer i tredje är svåranalyserat. Vi har haft problem med att både vara modiga och då blivit straffade men också vara försiktiga och då bli straffade. Vi behöver den jämna vägen framåt för att hålla ihop det. Sedan åker vi på väldigt mycket utvisningar där det framförallt är en kraftig filmning som gör att de får powerplay till 6-5. Nivån är sådär men vi kan inte skylla på domarna. Det är vår prestation som gör att vi inte vinner idag även om vi behöver hålla oss på banan för att kunna pumpa på.

6-5 och 6-6 gjordes med bara 17 sekunders mellanrum.

Vad försöker ni göra när Höllviken närmar sig?

— De får ju 6-5 i powerplay och därefter är det kanske dålig coachning av mig. De sätter in sin förstafemma vilket jag missar. Det får jag ta på mig även om vi naturligt har massa spelare som kan spela. Men där borde vi kanske spela på ett annat sätt. Sedan blir vi straffade snabbt matchen igenom. När vi gör 3-1 gör de 3-2 tajt efter. När vi gör 4-2 gör de 4-3 tajt efter. Vi måste spela smartare i de lägena också så vi kan behålla den ledning vi skapat oss.

För AIK på 25 poäng återstår nu två matcher. AIK är 3 poäng efter Örebro som imorgon möter Växjö.

— Kvalitetsmässigt är vi ett SSL-lag. Vi ska vara kvar. Att vi förlorar idag är skitdålig, astråkigt och värdelöst. Nu har vi två matcher kvar och vi ska vinna båda, avslutar Lemker.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar