Foto: Jojje Lidén
AIK IBF

AIK åker ur SSL: ”Det blev ingen effekt”

Efter 18 år i högstaligan åker AIK ur SSL. — Det är tomt, säger Patrik Hagberg.

AIK tappade ledning i slutminuterna och förlorade hemma mot Jönköping. En förlust som innebär att 18 år i högstaligan är över för AIK.

— Det är svårt att förstå att man har åkt ut. Det är tomt, säger AIK:s lagkapten Patrik Hagberg uppgivet.

Vad händer mot Jönköping? 

— Vi spelar relativt bra ändå och har ju en ledning länge. Men de gör det bra i spel 6 mot 5 och till slut får de igenom den. Det var tuff och inte första gången den här säsongen som vi tappar.

Det var i matchen mot Jönköping som nedflyttningen blev definitiv. AIK har dock varit med i bottenstriden i stort sett hela säsongen och har haft svårt att få spelet att stämma i hela matcher.

— Det är svåranalyserat men det är lite det där att vi inte vågar vinna matcher. Vi har torskat många matcher med uddamålet. Rent krasst om man jämför med förra året så har vi ‘även gjort mindre mål. Idag är ett bra exempel när vi bara gör tre mål, det är inte mycket och då vinner man inga svar.

Kan det påverkat att ni är ett så ungt lag? 

— Det är tufft att komma som yngling och spela i SSL. Det är mycket tuffare och en stor skillnad. Men jag tycker att de unga grabbarna som kommit har gjort det väldigt bra. Men vi har saknat Jocke Olsson. En sådan spelare gör väldigt stor skillnad och man ser nu ju nu i Sirius hur han lyft dem. Hans lyft har vi saknat.

Med sju matcher kvar agerade AIK:s styrelsen och sparkade Magnus ”Binge” Jäderlund som tränare i hopp om en effekt. Ersättare blev Mikael Lemker och effekten, i vilket fall resultatmässigt har uteblivit.

— Effekten skulle ju bli att vi höll oss kvar. Det gör vi inte så det blev ingen effekt och bara 1 vinst. Det är svårt att säga om det hade gått bättre med Binge men jag tror många i truppen hade sett att ha kvar Binge. Det var ju ganska få matcher kvar. Men det gäller att vara professionell och göra sitt bästa oavsett vad man tyckte om bytet.

Hur mycket har förutsättningarna vid sidan av påverkat? 

— Ekonomin ska vi spelare inte tänka på men absolut, AIK har inte de bästa förutsättningarna i serien. Sedan tycker jag att vi ska hålla oss kvar ändå. Vi har ett så pass bra lag, men det blir tungt och med bytet på sluttampen blev det ännu tyngre, avslutar Hagberg.

Att AIK åker ur innebär att nykomlingen Örebro klarat sitt kontrakt.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar