Foto: Björn Sandberg
SSL-Dam

”Försvarsspelet är nog det bästa vi någonsin har haft”

Warberg skrällde och tog viktiga poäng mot serietvåan Pixbo Wallenstam.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
Warberg IC
5 - 3(0-0, 2-2, 3-1)
Pixbo Wallenstam IBK

Warberg tog tre viktiga poäng i bottenstriden när laget besegrade serietvåan Pixbo Wallenstam med 5-3. En seger där Warbergs försvarsspel la grunden till poängen.

— Det här försvarsspelet är nog det bästa vi någonsin har haft. Vi gör det sjukt svårt för Pixbo och håller de utanför oss i 60 minuter. Vi tar kriget i försvaret och det gör att vi kan skapa mycket framåt efter att vi har täckt skott och vända spelet, säger Camilla Halldén.

Pixbo tog ledningen i matchen i den andra perioden på straff genom Stephanie Boberg. En period som slutade 2-2. I den tredje gjorde gav Camilla Halldén tidigt Warberg ledningen. En ledning som till slut alltså fastställdes som vinst med 5-3 efter att Pixbo gjort mål i sista sekunden. 1 mål och 2 assist av Camilla Halldén.

— Det var en fantastisk seger såklart. En riktig laginsats där vi spelar det vi har sagt att vi ska spela till 100%. Vi sätter försvaret till punkt och pricka och bjuder inte på någonting. De gör ju bara 1 spelmål i spel fem mot fem och där vårt försvarsspel som ger oss segern, säger Halldén.

Vad säger det att ni vinner över serietvåan Pixbo?

— Det säger väl väldigt mycket. Det är ett lag som ligger där uppe i tabellen och en seger här visar att vi kan slå vilket lag som helst. Det skickar signaler till de andra lagen inför sista två matcherna. Hade vi fått till det här från början så hade vi legat betydligt högre upp i tabellen.

3 poäng till Warberg som sett till övriga resultat var extra viktiga då både Jönköping och Telge som ligger bakom Warberg i tabellen vann. Nu återstår två matcher av serien.

— Alla poäng är jätteviktiga för nytt kontrakt i SSL. Vi tar en match i taget och har fokus på att göra en bra prestation. Det viktiga är att vi är nöjda med prestationen som vi har gjort och sedan får vi se hur tabellen ser ut den 17:e. Men vi visar här idag att vi är ett väldigt bra innebandylag, säger Halldén.

TV: Se målen från matchen här 

Nästa match för Warberg är på söndag då de möter serieledande Mora på bortaplan.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar