Erika Stigulfsdotter räddade tre poäng till Telge Foto: Per Wiklund
Endre IF

”Väldigt viktiga poäng för oss”

Telge tog tre livsviktiga poäng när man besegrade Endre på bortaplan.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
Endre IF
3 - 4(1-2, 1-0, 1-2)
Telge SIBK

Telge på nedflyttningsplats gör allt vad de kan för att spela i SSL även kommande säsong. I segermatchen över Endre tog Telge tidigt ledningen med 2-0 efter drygt fyra minuter.

— Det var väldigt viktigt för oss. Vi låg under med 4-0 när vi mötte de hemma och det blev lite annat idag. Att gå ifrån i en tidig ledning var viktigt för att känna lite självförtroende och att vi kunde rå på Endre, säger Telges Åsa Tjusberg.

Inför den tredje perioden hade Endre kommit ikapp till 2-2.

— Vi sa inget speciellt inför tredje. Vi skulle gå och fortsätta våga och att vi inte hade något att förlora.

Inget att förlora och återigen en tvåmålsledning bäddade för tre oerhört viktiga poäng för Telge. Matchvinnande målet gjorde just Åsa Tjusberg till 4-2. Endre pressade sedan på och fick in en reducering. Men det stannade vid en reducering och tre poäng till Telge.

— Det är jättesmå marginaler och idag har vi de på vår sida. Nu sätter vi de här bollarna som vi tidigare missat och vi har lite tur med vissa lägen bakåt också. Erika gör en jättebra match i målet också och blir skillnaden mellan vinst och förlust idag. Jag tycker också att vi äntligen får utdelning på det fina spel som vi haft ett tag nu, säger Tjusberg.

Hur viktiga var poängen? 

— Framförallt med tanke på att JIK tog en trea mot Malmö så var det här väldigt viktiga poäng för oss. Nu har vi det fortfarande i egna händer.

Vad talar för att ni lyckas hålla er kvar? 

— Våran fina form och vårat go i laget. Nu ska vi fortsätta få ut allt i de sista matcher där jag tycker att vi har lite enklare spelschema än vad Jönköping har, avslutar Tjusberg.

TV: Se målen från matchen här 

Telge har kvar att möta Dalen och Sirius. Jönköping som ligger tre poäng före Telge har kvar att möta Mora och Täby.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar