Foto: Eva Ohlström
IK Sirius FBC

Sirius klara för slutspel: ”Vi förtjänar att vara här”

Sirius är klara för slutspel efter 6-2 mot Karlstad.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 17:00
Karlstad IBK
2 - 6(2-2, 0-2, 0-2)
IK Sirius FBC

En seger för Sirius över Karlstad skulle innebära att man nådde upp till säsongens mål och bli helt klart för slutspel. Sirius gjorde det de skulle och vann med 6-2.

— Jag tycker att matchen är jämn hela vägen. Det är väl egentligen när vi gör 5-2 målet med sex minuter kvar som man kan andas ut lite. De sätter att på ett kort och plockar målvakten. Men vi håller det jättebra i spel 5 mot 6 och de får mest rulla ut. Vi gör det bra och vinner i en match med två spelskickliga lag, säger Sirius tränare Tobias Svensson.

Vad gör att ni vinner idag? 

— Vi är ett kollektiv, ett lag och det visar vi även idag. Vi går ut som lag och tar vårt jobb. Vi sätter att väldigt bra försvarsspel och jobbar för varandra. Gräll gör det riktigt bra i målet med några monsterräddningar. Vi är ju inte ett lag med en, två spelare som gör många mål utan ett starkt kollektiv. Det visar vi idag.

Sirius säsong har till viss del varit stökig. Precis innan säsongsstart sparkades tränaren Nicklas Jonsson och Tobias Svensson tog över som huvudtränare. Svensson har sedan lett laget till en slutspelsplats trots flera skador som stört.

— Det känns extremt härligt att laget får njuta av ett slutspel. Jag tycker att vi förtjänar att vara här sett till hela säsongen och är väl värda den här platsen.

Vad gör att ni tar er hit? 

— Det är laget som går vi. Vi har gått ihop enormt mycket som ett kollektiv och verkligen gjort det här tillsammans. Det är det som gör att vi har platsen i slutspel.

Är det en fördel för er ta er till slutspel en vecka innan sista matchen så ni kan börja förbereda er? 

— Jag tänker så här. Vi har haft ett slutspelsmode enda sedan serien vände igen. Vi har pratat om hur vi ska nå till slutspel och hur vi ska tänka i ett slutspel. Flera av matcherna har redan haft slutspelskaraktär och vi är redan i ett slutspelsmode och vet vad som krävs.

Hur ser du på det kommande slutspelet? 

— Nu är det upp till oss att revidera målsättningen. Vi har uppnått vårt mål att gå till slutspel och jag tror vi kan gå längre. Jag har inte bokat in någon eget till Globen ännu utan går gärna hela vägen med laget, avslutar Svensson.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar