SSL-Herr

Storvreta förvånade över förbundets tweet: ”Mycket märkligt”

Under måndagen kommer Storvreta presentera en ny huvudtränare. Enligt uppgifter till Expressen är det Andreas Harnesk som tar över Storvreta vilket Svenska Innebandyförbundet även gick ut med under söndagskvällen.

Det har sedan länge varit klart att Storvretas huvudtränare Stefan Forsman lämnar efter den här säsongen. Imorgon måndag kommer Storvreta ha en presskonferens klockan 13:o0 för att presentera vem som tar över. Enligt Expressens uppgifter är det förra säsongens guldtränare i IKSU Andreas Harnesk som kommer att leda Storvreta nästa säsong. Uppgifter som Storvreta själva inte vill bekräfta. Storvreta har varit fåordiga och hänvisat till den kommande presskonferensen.

– Andreas är en av flera vi har pratat med. Han har ett stort innebandykunnande och står för den nya tidens innebandy. Det är därför vi har fått upp ögonen för honom och det är därför vi har… har haft den diskussionen med honom. Men med det säger jag inte att det är honom vi presenterar i morgon, säger Johan Carlström, sportsligt ansvarig i Storvretas styrelse till Expressen. 

Under söndagskvällen gick Svenska Innebandyförbundet där Andreas Harnesk är läktarcoach för herrlandslaget ut med en tweet med följande text:

”Herrlandslagets läktarcoach @andreasharnesk tar över @storvreta.” och hänvisade till Expressens artikel.

ska%cc%88rmavbild-2018-03-11-kl-19-08-54

Skärmbild Svensk Innebandys twitter @svenskinnebandy

En tweet som definitivt kan tolkas som att det är Harnesk som kommer presenteras.  Storvretas Johan Carlström var när vi nådde honom ovetandes om tweeten.

— Jag tycker det är mycket märkligt att Svenska Innebandyförbundet går ut med den tweeten. Då måste man enbart grunda det på uppgifterna som Expressen har. Vi har inte gått ut med någon information om vem det är som kommer att presenteras till någon och vi kommer inte göra det förrän imorgon heller, säger Carlström.

Så ni har inte kommit överens med förbundet om att gå ut med ett namn? 

— Som sagt har vi ingen överenskommelse med förbundet och det är konstigt att de går ut med en sådan information baserat på en artikel i Expressen innan vi har presenterat vem det är. Vi kommer kommunicera vem det är i våra kanaler i samband med presskonferensen imorgon.

Carlström hänvisar vidare till måndagens presskonferens.

— Klockan 13.00 imorgon kommer vem det är som tar över Storvretas herrlag att presenteras och det går att följa i våra egna kanaler, avslutar Carlström.

Uppdaterat 20:07:  Runt klockan 20:00, cirka en och halv timme efter att tweeten  las upp valde Svenska Innebandyförbundet att ta bort den.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar