Foto: Per Wiklund/Skärmbild
SSL-Dam

Så motiverar lagen sina kvartsfinalval

Lagen motiverar sina slutspelsval.

Sista omgången av damernas SSL är spelad och topp 3 lagen har gjort sina slutspelsval.

Kvartsfinal 1
KAIS Mora-Sirius

Kvartsfinal 2
IKSU-Malmö

Kvartsfinal 3
Pixbo Wallenstam-Västerås Rönnby

Kvartsfinal 4
Täby-Endre

Först ut att välja var seriesegrande Mora och Noel Alm Johansson som sa så här till Cmore.se:

— Vi väljer att åka och möta Sirius. Laget har resonerat under veckan och vi i staben. Det är ett lag som ci har bra koll på. Det är klart att reseaspekten är en aspekt som vi väger in men framförallt är det den sportsliga delen som väger in, säger Alm Johansson.

I kvartsfinal 2 kommer det bli en repris på förra årets kvartsfinal mellan IKSU och Malmö.

— Vi förstod att det fanns en chans eller risk att Mora skulle välja Sirius och vi då få möta någon av lagen Dalen och Malmö. Vi väljer att möta Malmö. Det känns bra och vi fick möjlighet att välja det lag som ligger längst ner i serien och självklart gör vi det då, säger Johan Lindgren, tränare i IKSU.

Pixbo som slutade tre vann över Endre med 7-6 i sista matchen och hade just Endre och Västerås Rönnby att välja på. Valet föll på Västerås Rönnby.

— Vi kommer att välja att åka till Västerås och spela mot Rönnby. Det blir en härlig tuff och rolig kvartsfinalserie tror vi, sa Pixbos tränare Per Tjusberg.

Kvar till den fjärde kvartsfinalen är därmed Täby och Endre där Täby kommer att ha hemmaplansfördel. Även här en repris på förra årets kvartsfinal.

— Det var ganska väntat och ingen större överraskning. Det är ganska jämn fight. Det blir lite som förra året, sa Royne Svensson, assisterande tränare i Täby.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar